Certificatul verde digital

Date:

Secretarul de stat Andrei Baciu a vorbit, la Actualitate cu Tudor Mușat, despre certificatul verde digital, lansat în data de 1 iulie.

„Până în acest moment sunt 340.000 de certificate emise, în ultimele 30 minute au fost solicitate 18.000 de certificate digitale. 97% dintre certificatele eliberate au fost pentru vaccinare, doar 2,7% au fost certificate eliberate pentru testare.

Platforma funcționează foarte bine și reprezintă ceea ce așteptam cu toții, o formulă digitală la o abordare care până acum a fost făcută manual, iar astfel s-au creat cozi și timp de așteptare.

Situația epidemiologică s-a îmbunătăți peste tot la nivel european, a venit sezonul estival și oamenii au început să călătorească, dar virusul este printre noi, așa că mai sunt condiții pentru anumite țări.

Așa că se impun anumite condiții precum vaccinare, trecerea prin boală sau absența virusului din organism. Problema, până acum, era că aceste documente erau atestate pe hârtie.

Certificatul digital se descarcă extrem de simplu, de la certificat-covid.gov.ro.

De aici, în câteva clipe se poate obține un cod QR, pe care îl scanezi, fie îl păstrezi pe telefon, fie în format fizic, pe hârtie, iar când ai trecut frontiera pur și simplu scanezi codul”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, pe B1 TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Apel al salvamontiștilor: Nu mergeți pe MUNTE în pantofi sau SANDALE

După un sezon în care nu a trecut nicio...

SURSE: Guvernul taie fondurile serviciilor SECRETE la rectificarea bugetară

Guvernul condus de generalul (r) Nicolae Ciucă dorește să...

Președintele ANAF a prezentat topul „șmecherilor” care sfidează STATUL

Cea mai mare diferenţă dintre veniturile declarate de un...