marți , 21 septembrie 2021 5:05 am
Iasi booked.net
-1°C

Certificatul verde digital

Secretarul de stat Andrei Baciu a vorbit, la Actualitate cu Tudor Mușat, despre certificatul verde digital, lansat în data de 1 iulie.

„Până în acest moment sunt 340.000 de certificate emise, în ultimele 30 minute au fost solicitate 18.000 de certificate digitale. 97% dintre certificatele eliberate au fost pentru vaccinare, doar 2,7% au fost certificate eliberate pentru testare.

Platforma funcționează foarte bine și reprezintă ceea ce așteptam cu toții, o formulă digitală la o abordare care până acum a fost făcută manual, iar astfel s-au creat cozi și timp de așteptare.

Situația epidemiologică s-a îmbunătăți peste tot la nivel european, a venit sezonul estival și oamenii au început să călătorească, dar virusul este printre noi, așa că mai sunt condiții pentru anumite țări.

Așa că se impun anumite condiții precum vaccinare, trecerea prin boală sau absența virusului din organism. Problema, până acum, era că aceste documente erau atestate pe hârtie.

Certificatul digital se descarcă extrem de simplu, de la certificat-covid.gov.ro.

De aici, în câteva clipe se poate obține un cod QR, pe care îl scanezi, fie îl păstrezi pe telefon, fie în format fizic, pe hârtie, iar când ai trecut frontiera pur și simplu scanezi codul”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, pe B1 TV.

Recomandări

Certificatul verde Covid poate fi descărcat de la 1 iulie

Ministerul Sănătății a adus azi în dezbatere publică un proiect de OUG care reglementează modul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *