joi , 25 februarie 2021 9:41 am
Iasi booked.net
-1°C

Ziua Unirii, sărbătorită la Ateneul Iasi cu un spectacol de teatru şi un concert

Ieşenii sunt aşteptaţi la Ateneul Naţional din municipiul reşedinţă pe a cărui scenă, pe 24 Ianuarie, la 162 ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor, va fi transpusă piesa de teatru ‘Povestea Unirii’.

‘A devenit deja tradiţie ca la Ateneul Naţional din Iaşi, în data de 24 ianuarie a fiecărui an, să se joace ‘Povestea Unirii’. Aşadar, anul acesta, la 162 de ani de la Unirea Principatelor Române, în Sala Mare de Spectacole ‘Radu Beligan’ a Ateneului veţi putea vedea un spectacol de teatru unic în ţară‘, a declarat managerul Ateneului Naţional din Iaşi, Andrei Apreotesei.

Spectacolul istoric ‘Povestea Unirii’, semnat de regizorul Ovidiu Lazăr, este o reconstituire a momentelor premergătoare Unirii Principatelor Române. Distribuţia cuprinde actori societari ai Teatrului Naţional ‘Vasile Alecsandri’ din Iaşi, actori profesori ai Universităţii Naţionale de Arte ‘George Enescu’ Iaşi, actori ai Teatrului pentru Copii şi Tineret ‘Luceafărul’ Iaşi şi actori angajaţi sau colaboratori ai Ateneului Naţional din Iaşi.

‘Costume de epocă, melodii celebre, video mapping şi alte elemente scenice vor compune o emoţie, un spectacol plin de energii pozitive care va rămâne în sufletele şi în gândurile spectatorilor pentru multă vreme. Vă aşteptăm să ne daţi mâna şi să devenim fraţi întru celebrarea vie şi adevărată a sufletului românesc de astăzi şi din totdeauna!’, a declarat Ovidiu Lazăr.

Tot pentru a marca Ziua Unirii Principatelor Române, în data de 24 ianuarie, începând cu ora 19,00 va putea fi urmărit în regim de live streaming, pe canalul de YouTube al Ateneului, un concert interpretat de Corul Marii Uniri, dirijor Andrei Fermeşanu, şi Corul de Copii al Municipiului Iaşi, condus de Raluca Zaharia.

Evenimentele vor fi organizate cu respectarea măsurilor şi regulilor de distanţare socială impuse.

Recomandări

USAMV produce și îmbuteliază propriul vin sub brand specific

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *