miercuri , 14 aprilie 2021 2:41 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ziua Regalității la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași

În cadrul activităţii Puterea amintirii… Casa Regală a României, elevii din clasele a X-a şi a XI-a au realizat și prezentat colegilor viziunea lor despre monarhia românească, prin intermediul unor jurnale memorialistice.

 

Cele 6 echipaje au scos în evidenţă demersurile Casei Regale a României, caracteristicile monarhiei constituţionale şi lupta acesteia pentru idealurile democratice. A fost un bun prilej pentru elevi de a evoca momente importante din istoria ţării : cucerirea independenţei, războiul pentru reîntregirea ţării sau Marea Unire.

Ziua de 10 mai are o semnificaţie deosebită pentru elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi. De-a lungul timpului, domnitorul şi apoi regii României au fost preocupaţi de soarta acestei şcoli, deoarece era instituţia care asigura ţării dezvoltarea economică, prin pregătirea forţei de muncă calificată.

La numai 3 ani de la venirea sa în România, domnitorul Carol a efectuat o vizită la „Întâiul Institut de Arte şi Meserii” din Iaşi pentru a vedea progresele realizate de elevi, maiştri şi ingineri.

Au urmat alte vizite, însoţit fiind de prinţul moştenitor Ferdinand, recunoscând astfel importanţa acestei instituţii de învăţământ tehnic. Încununarea demersului didactic şi tehnic a Colegiului „Gheorghe Asachi” a venit în octombrie 2017, când a primit distincţia „Crucea Casei Regale”.

Recomandări

Precizări despre situația de la Școala Normală „Vasile Lupu”

În cursul zilei de joi, 25 martie, primarul Mihai Chirica a făcut o vizită de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *