miercuri , 22 septembrie 2021 1:17 am
Iasi booked.net
-1°C

Ziua Prematurității: Lupta pentru viață a lui Victor Iustin, eroul ieșean în scutec, născut prematur

La nivel mondial, in fiecare an, 15 milioane de bebelusi se grabesc sa vina pe lume inainte de termen, ceea ce inseamna mai mult de 1 din 10 nou-nascuti. Ziua de 17 noiembrie le este dedicata, fiind o zi in care organizatiile si asociatiile internationale isi propun sa creasca gradul de constientizare a populatiei asupra numarului in crestere al nasterilor prematur si al complicatiilor asociate.

Suntem femei. Cunoaștem mii de sentimente, trăim intens câteva dintre ele, alungăm pe cât posibil altele și dorim să retrăim la nesfârșit unul singur – prima întâlnire cu copilul nostru. Teoretic ne naștem cu instinctul matern, ne obișnuim cu ideea în timp și vreme de nouă luni chiar dăm examene zilnice pentru meseria de mamă. Cordonul ombilical este canalul de comunicare cu ființa care crește în uterul mamei, bătăile inimii se aliniază cu bătăile unei inimi mai mici, gândurile se focalizează dintr-o dată pe noua făptură și tu, femeia dinainte devii vulnerabilă, sensibilă și de neînțeles. Te schimbi, urmând un proces amplu și foarte anevoios, devenind în cele din urmă cea mai bună mamă pentru copilul care te-a ales.

Victor, un copil poznaș, cu gaură în bărbie s-a îndrăgostit încă din burtica mamei de  primăvară, altfel nu-mi explic cum a decis el cu Doamne Doamne să apară pe lume mult prea devreme pentru familia Vieru, pe final de anotimp.

În termeni medicali, el s-a născut prematur, la 23 de săptămâni și 4 zile și nu cântărea la naștere mai mult de 550 grame. Aflăm astăzi povestea unui erou și sacrificiile părinților. Pentru el și pentru mii de astfel de minuni, în fiecare an pe 17 noiembrie ne oprim în timp pentru a-i sărbători!

Ne întrebăm care sunt șansele de supraviețuire unui astfel de omuleț. Una la sută, acesta este răspunsul, însă 1% înseamnă suficient cât să lăsăm speranța să ia locul îndoielii

De ce credeți că am ales să-l facem pe Victoraș subiectul unui interviu?

Cred că Victor este un mic erou, așa cum sunt toți copiii care se nasc prematur și luptă cu toată ființa lor ca să trăiască. Situația lui este mai diferită, deoarece și-a dorit să vină pe lume mult mai devreme. La 23 de săptămâni și 4 zile, cu o greutate de 550 de grame. Și în plus, Victor este bine acum, iar evoluția lui a fost spectaculoasă astfel încât merită a fi spusă pentru a da încredere și altor mame care poate trec prin situații similare.

Îmi doresc foarte mult să povestim împreună cum a venit pe lume micul luptător? Când a îngăduit Dumnezeu să deveniți mămică?

Am rămas însărcinată în decembrie 2017 și am avut o sarcina normală, fără niciun fel de probleme. Spre bucuria noastră s-a întâmplat și destul de repede, n-am trăit cu gândul dureros că avem nevoie de diverse tratamente, cum știu că se întâmplă cu tot mai multe cupluri în zilele noastre.

Cât de mult vă doreați să deveniți mamă?

Ne doream mult, cam era timpul, ne-am căsătorit în 2015 și părea următorul pas firesc.

Acum întrăm în subiectul nostru? Cum s-a declanșat sarcina?

Lucrurile n-au mai fost roz în săptămâna 22, când am mers pentru morfologie la medicul care îmi urmărea sarcina la vremea aceea. Victor arătă foarte bine pentru vârstă pe care o avea, însă eu aveam colul extrem de deschis. S-a decis internarea mea și efectuarea unui cerclaj, însă intervenția s-a dovedit a fi tardivă. Acesta nu a ținut și după două zile mi s-au rupt membranele. Norocul meu a fost că eram încă în spital, de fapt eram chiar cu bagajul la ușă, mă pregăteam de externare. Din acel  moment a început aventura mea, iar ulterior, după încă două zile, a noastră.

Citește continuarea aici:

Victor acum a crescut frumos și armonios și a sfidat tot ce se spunea în jurul lui!

La mulți anișori, Victoraș!

Recomandări

Victor Slav – prins drogat cu cannabis, la volan, pe A3

Victor Slav a fost prins drogat la volan, pe A3. Poliţiştii au deschis dosar penal. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *