duminică , 26 septembrie 2021 1:48 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ziua Imnului Naţional al României

Ziua Imnului Național este celebrată azi, 29 iulie 2021, prin ceremonii organizate în Iași, dar și în garnizoanele din România, în cadrul cărora este intonat imnul și va fi înălțat drapelul național.

La manifestare sunt prezente oficialități locale și județene, reprezentanți ai Brigăzii 15 Mecanizata Podu Înalt, dar și oficiali din Republica Moldova și Ucraina, prezenți la Iași la un forum transfrontalier.

Imnul de stat „Deşteaptă-te romane!” a fost cântat pentru prima dată oficial pe 29 iulie 1848 în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

În anul 1998 prin Legea nr. 99/1998 a fost instituită Ziua imnului național al României. Legea prevede faptul că această zi să fie marcată de către autoritățile publice și de către celelalte instituții ale statului, prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative cu caracter evocator și științific, în spiritul tradițiilor poporului român. Totodată în această zi au loc ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Recomandări

Zilele comunei Tomești 2021

Miercuri, 8 septembrie 2021, de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, au loc o serie de evenimente …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *