vineri , 3 decembrie 2021 9:43 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ziua Forțelor Terestre în garnizoanele Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”

La Iaşi, manifestările prilejuite de Ziua Forţelor Terestre au debutat astăzi, în poligonul de garnizoană Mogoşeşti, cu un concurs de tir la care au participat subofiţeri şi soldaţi/gradaţi profesionişti din structurile subordonate Brigăzii 15 Mecanizate.

 

Vineri, la Palatul Oştirii din Copou se va desfăşura un simpozion dedicat Zilei Forţelor Terestre, iar sâmbătă, 21 aprilie, militarii marii unităţi vor fi prezenţi între orele 10.00-18.00 în Parcarea Complexului Palas Mall din Iaşi, cu o expoziţie de armament şi tehnică de luptă în cadrul căreia vor prezenta publicului larg armament uşor şi greu de infanterie, transportoare blindate şi tancuri, piese de artilerie terestră şi antiaeriană, echipamente de comunicaţii, de cercetare şi protecţie CBRN.

De asemenea, ieşenii vor fi invitaţi să-şi încerce abilităţile în cadrul unui concurs de tir cu arme de tip air-soft şi să viziteze standul de promovare a profesiei militare, pregătit acolo de reprezentanţii Biroului de Informare şi Recrutare de la Centrul Militar Zonal Iaşi.

În cadrul manifestării, vor fi vernisate şi două expoziţii de fotografie: una cu imagini care ilustrează misiunile externe şi exerciţiile multinaţionale la care au participat militarii Brigăzii 15 Mecanizate, iar cea de-a doua va fi dedicată Misiunii militare franceze la Iaşi din timpul Primului Război Mondial, organizată în contextul celebrării Anului Centenarului Marii Uniri.

Întreg evenimentul se va bucura şi de acompaniamentul Muzicii Militare a garnizoanei, care va delecta publicul cu marşuri de fanfară şi compoziţii din repertoriul naţional şi universal.

Şi în celelalte garnizoane ale Brigăzii 15 Mecanizate vor avea loc cu prilejul Zilei Forţelor Terestre, pe lângă simpozioane tematice, şi alte manifestări aniversare. Luni, pe data de 23 aprilie, la Batalioanele 634 Infanterie din Piatra Neamţ, 335 Artilerie din Botoşani, 631 Tancuri şi 635 Apărare Antiaeriană din Bacău se va desfăşura Ziua Porţilor Deschise, iar vizitatorii care vor trece pragul cazărmilor vor putea vedea armament, echipamente şi tehnică militară din dotarea acestora.

Tot luni, la sediile unităţilor subordonate vor avea loc ceremonii militare, în cadrul cărora se va da citire mesajelor de felicitare primite de la eşaloanele superioare şi vor fi premiaţi militarii care s-au remarcat la activităţile de instrucţie şi la competiţiile sportive, desfăşurate sub genericul „Cupa Forţelor Terestre”.

Totodată, se vor depune coroane de flori la monumentele eroilor din Primul Război Mondial, ridicate în incinta cazărmilor din Piatra Neamţ şi Botoşani.

Recomandări

Toate unitățile de învățământ din Iași își vor desfășura activitatea cu prezență fizică

Prin raportare la rata de vaccinare și incidența din 3 decembrie 2021, toate unitățile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *