joi , 20 ianuarie 2022 11:42 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ziua Culturii va fi MARCATĂ printr-o serie de evenimente la IAȘI

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, sub patronajul Ministerului Culturii, organizează cu această ocazie o serie de evenimente, care se vor desfășura după următorul program:

Vineri, 14 ianuarie, ora 11.00, la Palatul Culturii, în Sala de Educație Muzeală, se va desfășura în cadrul programului de educație muzeală DICE (Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ, atelierul de scriere creativă „Eminescu peste generaţii”.

Participanții, cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, vor vizita expozițiile Muzeului de Artă, urmând să dezvolte activitatea creativă în sala de Educație Muzeală pornind de la o lucrare reprezentativă. Astfel, va avea loc o probă de receptare a poeziei de către generaţia foarte tânără, dar şi exerciţii aplicate care vizează conceperea unui poem, în stilul specific poetului naţional. Numărul de participanți este de maximum 10 persoane, în conformitate cu regulile sanitare impuse în actualul context pandemic.

Programările se fac la numărul de telefon 0232. 275. 979, interior 116, pe email ateliereledice@palatulculturii.ro, sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte. Participarea este gratuită. La Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”, pe 14 ianuarie 2022, începând cu ora 12.00, va avea loc masa rotundă „Muzeul – Tradiție, prezent și viitor”, o întâlnire între foști și actuali specialiști care au contribuit la amenajarea expoziției permanente a acestui muzeu.

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, ora 17.00, în Sala „Ștefan Procopiu” de la Palatul Culturii, va avea loc, în cadrul proiectului artistic-educativ-muzeal „Portativul tânărului artist”, programul artistic intitulat La steaua… care va fi susținut de elevi de la clasa de teatru (îndrumător prof. Erica Moldovan) și de la clasa de canto (îndrumători: prof. dr. Daniela Ciocoiu, prof. Diana Neacșu), acompaniați la pian de prof. Carmen Costea și prof. Alexandru Ioan Ciotloș. Coordonatorii proiectului sunt prof. Carmen Zaharia-Danicov și dr. ing. Monica Nănescu.

Evenimentul este organizat de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, în parteneriat cu Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași. Se va putea vizita la Muzeul Etnografic al Moldovei expoziția Citadela naivilor, care va fi deschisă până pe 15 martie 2022.

De asemenea, tot în data de 15 ianuarie 2022, de la ora 14.00, la Palatul Culturii, în Sala „Henri Coandă”, va avea loc evenimentul de lansare a volumului Chișinăul de altădată 1436-1812. Studiu monografic, corpus de documente și alte materiale, semnat de acad. Andrei Eșanu și dr. Valentina Eșanu, primul tom din seria „Chișinăul istoric. Toate activitățile se vor desfășura în condiții de siguranță sanitară, conform normelor sanitare în vigoare, aplicabile și în instituțiile publice. Accesul se face în baza prezentării certificatului verde COVID-19.

Recomandări

Vezi care sunt ARTIȘTII care vor concerta de REVELION

Consilierii locali ieșeni, întruniți în ședință extraordinară, au aprobat proiectul de hotărâre privind organizarea, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *