joi , 15 aprilie 2021 7:14 am
Iasi booked.net
-1°C

Zilnic, 10% din pacienții care se adresează spitalului de Neurochirurgie sunt depistați pozitivi cu virusul COVID19

Dr. Marius DABIJA, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași ne îndeamnă să fim foarte atenți și precauți, zilnic 10 % din pacienții care se adresează spitalului fiind depistați pozitivi cu virusul COVID-19.
Trebuie să fim în permanență atenți, să fim foarte precauți și trebuie să ne luăm toate măsurile de protecție pentru că există transmitere comunitară destul de prezentă în rândul pacienților.
Zilnic Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași se adresează aproximativ 30 de pacienți pentru internare, primul lucru pe care îl facem este acela de a-i testa și astfel descoperim că aproximativ zece la sută dintre ei sunt pozitivi.
Astfel, zilnic în rândul pacienților care se prezintă în spitalul nostru pentru consultații sau pentru internare depistăm cel puțin doi bolnavi infectați cu virusul COVID-19.
Este o prezență destul de importantă a virusului COVID-19 în comunitate, dar și îngrijorătoare. În acest moment gradul de risc nu este atât de mare pentru noi care avem grijă să ne protejăm și să ne testăm pacienții, gradul de risc este mai mare pentru populație.
Pacienții depistați pozitivi sunt fie transferați către Spitalul de Boli Infecțioase dacă nu prezintă o urgență majoră, fie rămân pe zona noastră de covid.
Dacă un pacient este depistat pozitiv cu virusul COVID-19 din punctul nostru de vedere ca și chirurgi intervenția devine mai dificilă, este mai greu pentru că trebuie să luăm măsuri suplimentare de protecție pentru noi, dar și pentru întreaga echipă. În plus, pacientul este și mai afectat și asta pentru că infecția respiratorie poate să îi îngreuneze ventilația, dar și evoluția postoperatorie, însă noi ne facem treaba.
Datorită solicitărilor primite din partea pacienților, am decis să deschidem ambulatoriu unde se fac programări, mai mult decât atât spitalul nostru a început să preia pacienți și din alte centre.
Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași este căutat în special de bolnavii din Regiunea Moldovei, însă avem solicitări din toate orașele României. Sunt anumite tipuri de intervenții endovasculare care nu pot fi făcute decât în Spitalul de Neurochirurgie din Iași.
Cât despre cele mai frecvente afecțiuni ale bolnavilor putem spune că zilnic primim pacienți cu tumori cerebrale și tot zilnic intervenim chirurgical.”, a declarat Asist. Univ. Dr. Marius DABIJA, director medical Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Recomandări

Deși rata de infectare a scăzut, municipiul Iași rămâne în scenariul roșu

Un număr de 13 localități din județul Iași sunt în continuare în scenariul roșu. Cea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *