joi , 27 ianuarie 2022 7:59 pm
Iasi booked.net
-1°C

Zilele UMF ”GR. T. POPA” Iași

 

În fiecare an, fie el pandemic sau nu, am sărbătorit Zilele UMF în primele zile ale lunii decembrie. Anul acesta vom sărbători, în săptămâna 6-12 decembrie, 142 de ani de la primul curs de Anatomie susținut de prof. Leon Sculy, în 1 decembrie 1879.

Programul Zilelor UMF este foarte bogat în evenimente științifice și culturale și vă invit să-l consultați pe site-ul Universității unde facem actualizările la zi: https://www.umfiasi.ro/ro/evenimente/Zilele-UMF-Grigore-T-Popa-Iasi/Pagini/2021.aspx.

Societățile studențești care activează la noi în Universitate s-au organizat în manifestarea Zilele Educației Medicale, sub egida Zilelor UMF, și au propus nu mai puțin de 61 de workshopuri și conferințe. Și programul studenților poate fi găsit pe site, la aceeași adresă.

Momente din program:

• Festivitatea de deschidere va avea loc în Aula „George Emil Palade”, joi, 9 decembrie, de la ora 10.00, unde vă invit să fim alături de oficialități ale Iașului și reprezentanți ai celorlalte universități de stat ieșene.

• Vom avea două conferințe din seria „Grigore T. Popa” cu invitați de marcă: prof. univ. dr. Guido Silvestri, șeful departamentului Patologie, Emory University, Atlanta, și prof. univ. dr. Alexandru-Vladimir Ciurea, cunoscutul neurochirurg.

Prof. Guido Silvestri va susține joi, 9 decembrie, de la ora 12.00, în Aula „George Emil Palade”, conferința „Towards an HIV cure: the role of CD8+ T cells”. Cercetător de cursă lungă, prof. Silvestri va prezenta noutăți privind tratamentul infecției cu HIV și SIDA, bazându-se pe studiile îndelungate pe primate non-umane.

Vineri, de la ora 10.00, tot în Aula „George Emil Palade”, prof. univ. dr. Alexandru-Vlad Ciurea ne propune un subiect inedit: „Un studiu fascinant despre asemănările dintre anatomia și fiziologia sistemului nervos central ale delfinului și omului (verișorii noștri acvatici)”.
Imediat după conferințe, conferențiarilor li se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității noastre în cadrul unor ceremonii care vor avea loc în Sala Senat.

• Sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 10.00, în Aula „George Emil Palade”, se lansează o serie de cărți de specialitate apărute la Editura „Gr.T. Popa”, eveniment moderat de prof. univ. dr. Eugen Târcoveanu, directorul științific al Editurii Universității.

• Și un eveniment inedit: pe parcursul Zilelor UMF, în Muzeul de Istorie a Medicinei, va avea loc expoziția „Medicina și Arta”, organizată în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu”.

 

Recomandări

Acțiuni ale poliției ieșene pentru siguranța cetățenilor

În ziua de 9 ianuarie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 75 de evenimente, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *