Zilele Casei de Cultură a Studenților: cifre și realizări

Date:

Ediția de anul acesta a Zilelor Casei de Cultură a Studenților din Iași, ce s-a desfășurat în perioada 2-6 noiembrie a atras peste 1.500 de spectatori la cele patru mari evenimente dedicate în exclusivitate tinerilor. În cele patru zile, Casa de Cultură a Studenților a premiat peste 110 de studenți din Iași.

Zilele Casei de Cultură a Studenților din Iași au fost deschise pe 2 noiembrie cu Festivalul „Hora celor 7 coline” organizat de Ansamblul Folcloric Studențesc „Doina Carpaților“ Iași, unde au participat 500 de spectatori și au evoluat pe scenă peste 170 de artiști din domeniul folcloric.

În cadrul evenimentului au participat ansambluri folclorice studențești care își susțin activitatea la Casele de Cultură a Studenților din țară.

Repertoriul muzical și coregrafic al Ansamblului Folcloric Studențesc «Doina Carpaților» Iași cuprinde melodii și jocuri populare din toate zonele folclorice mari ale României: Oaș, Ardeal, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova. În prezent, ansamblul este condus de dirijorul Marinică Botea și de coregraful Mihaela Cojocaru.

Tot în cadrul Zilelor Casei de Cultură a Studenților a avut loc pe 4 noiembrie spectacolul „Made in Romania”, regia Adrian Ștefan, spectacol sincretic ce cuprinde momente artistice realizate de trupele Casei de Cultură a Studenților și a partenerilor.

Cei 80 de artiști ce au evoluat pe scena Casei de Cultură a Studenților în spectacolul „Made in Romania” de Adrian Ștefan, au readus în fața publicului prin artele spectacolului ( dans, muzica, teatru , poezie, folk, etc.) cele mai importante obiceiuri românești, transpuse sincretic într-un spectacol unitar cu influențe moderniste. Spectacolul a urmărit omul în evoluția sa prin viața raportată la principalele etape ale vieții dar și la tradițiile străbune.

Gala Studentului Ieșean 2019, eveniment organizat împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului și universitățile ieșene a avut loc pe 5 noiembrie.

Casa de Cultură a Studenților din Iași  a premiat excelența în educație, artă și implicarea în comunitate. În cadrul galei dedicate în întregime studenților au fost premiați studenții cu rezultate remarcabile obținute în domeniul în care studiază, membrii care excelează la cluburile artistice de la Casa de Cultură a Studenților Iași, organizațiile studențești care au obținut finanțare pentru proiectele pe care le-au derulat în ultimii 3 ani și tinerii care au evouat pe scenă în cadrul celei de-a șasea ediții a Festivalului Artei și Creației Studențești „Gaudeamus“.

La Gala Studentului Ieșean 2019 au fost premiați 15 studenți de la universitățile din Iași, 8 organizații studențești și 17 tineri care s-au evidențiat în cadrul cluburilor artistice de la Casa de Cultură a Studenților din Iași.

În a patra zi, Casa de Cultură a Studenților a organizat  Ziua porților deschise, un eveniment ce a oferit posibilitatea tinerilor să afle de activitățile pe care Casa de Cultură a Studenților din Iași le pregătește pentru anul universitar 2019-2020.

Turul ghidat  a rămas și în acest an  activitatea centrală a Zilei Porților Deschise, vizitatorii au putut afla cum își desfășoară activitatea fiecare referent din cadrul Casei de Cultură a Studenților. Pentru pasionații de dans, coregrafii noștri de la trupele «The Sky», «Doina Carpaților» și «HomeTown» le-au pregătit câteva reprezentații de dans specific fiecărui club în parte.

Totodată, trupa de teatru «Ludic» a susținut momente umoristice, iar cluburile «Richard Oscanitzky» și «Chitară clasică și electrică» au suținut ateliere de muzică.

Ziua Porților Deschise a atras peste 200 de tineri care au interacționat cu referenții de specialitate de la fiecare club în parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Investiție importantă în modernizarea infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință...

Încep lucrărilor de reabilitare termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 15

Licitația pentru încredințarea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit...