joi , 15 aprilie 2021 2:45 pm
Iasi booked.net
-1°C

Zeci de mii de țigări de contrabandă ascunse în podeaua trenului Chișinău-Iași-București

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iași Feroviar, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit 28.000 de ţigarete, ascunse în podeaua vagonului unui tren, ce urma să intre în România din Republica Moldova.

În data de 20 septembrie a.c., la ora 20.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Iași Feroviar, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca însoțitor al unui vagon din trenul accelerat, care circula pe relaţia Chişinău – Iaşi – București, cetățeanul român R.G., în vârstă de 38 de ani.

La controlul de frontieră efectuat asupra vagonului, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse și nedeclarate, într-un loc special amenajat în podeaua de pe culoar, realizat prin montarea unui profil metalic, pe toată lungimea vagonului, mai multe pachete cu ţigări de contrabandă. În urma efectuării controlului amănunțit și inventarierii bunurilor descoperite a rezultat cantitatea totală de 28.000 țigarete (1.400 pachete), de proveniență R. Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 19.600 lei, în vederea confiscării, și sancționarea contravenţională a persoanei cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Recomandări

Angajații IULIUS au plantat 3.500 de copaci pentru un viitor cu aer mai curat în județele Iași și Suceava

Ce poți face într-o zi însorită de sâmbătă? Să plantezi fapte bune! Așa au gândit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *