Zece trucuri pentru o durată de viață mai mare a bateriei telefonului

0
216

Smartphone-ul este o invenție care a redefinit tehnologia, dar și modul în care ne consumăm informația, în care călătorim, comunicăm și ne rezolvăm cele mai importante probleme din viața noastră.

Este un asistent, este cardul bancar, este mediul prin care ne facem cumpărăturile și ne rezervăm biletele de avion și cazarea pentru viitoarele vacanțe. Însă toată această tehnologie nu a putut să vină până acum cu o rezolvare la una dintre problemele esențiale ale telefonului inteligent: bateria.

Cu cât procesoarele au devenit mai puternice, iar ecranul a crescut de la 4 inch până la peste 6 inch, cu atât și nevoia pentru o baterie mai mare sau mai eficientă a crescut. Așa ne-am trezit cu accesorii peste accesorii, de la adaptoare pentru mașină, cabluri suplimentare pentru alimentarea de la calculatorul de la birou, până la baterii externe și huse cu baterii încorporate. Practic, de la un gadget care ar trebui să încapă lejer în buzunarul tău, pentru o zi de utilizare la capacitate maximă acum ai nevoie de o mică geantă de accesorii. Sau chiar de un ghiozdan, scrie yoda.ro.

Există însă și trucuri care te pot ajuta să beneficiezi de o durată de viață mai lungă a bateriei tale.

1. Luminozitatea setată pe auto

Profită din plin de setarea de „Auto-Brightness” care vine odată cu telefonul tău. Este adevărat că unele modele mai low-end au un ecran mai slab, ceea ce poate face ca vizibilitatea să nu fie excelentă în orice condiție. Această setare însă te va ajuta să optimizezi și să echilibrezi raportul vizibilitate – consum al bateriei.

2. Evită fotografiile cu flash

În primul rând, puține fotografii cu flash arată bine. Dar dincolo de acest aspect, flash-urile consumă o bună parte din bateria telefonului, mai ales când alegi să faci un jurnal foto al nopții de revelion 🙂 Caută un unghi mai luminos în schimb, iar pozele tale vor ieși și bine și vei avea și o baterie mai rezistentă.

3. Un wallpaper întunecat

Poate părea curios, dar și wallpaper-ul folosit pe telefon poate consuma mai mult sau mai puțin din baterie. Atunci când wallpaper-ul este deschis și foarte colorat, și telefonul consumă mai multă energie.

4. Nu lăsa telefonul expus la soare

Smartphone-ul riscă să se supraîncingă, iar acest lucru afectează extrem de mult bateria, care va suferi din punct de vedere al randamentului.

5. Folosește WiFi mai mult

Când ai posibilitatea, închide datele și folosește-te doar de WiFi, pentru că în acest fel vei reduce din consumul bateriei telefonului tău.

6. Închide localizarea automată

Atâta timp cât vei avea GPS-ul pornit, bateria va fi consumată în timp record. Folosește localizarea doar atunci când ai nevoie de direcții, când vrei să vezi vremea sau pentru alte nevoi importante.

7. Nu lăsa telefonul la încărcat chiar dacă este la 100%

Ca să glumim puțin, sunt două mari categorii de oameni atunci când vine vorba despre un smartphone: cei care țin telefonul la încărcat și când este full și cei care stau mereu cu telefonul la 20%. Atunci când îți ții mereu telefonul în priză, chiar dacă bateria este încărcată, nu faci decât să o uzezi mai mult decât este cazul. În timp, acest lucru va duce la o rezistență tot mai scăzută.

8. Monitorizează-ți aplicațiile

Urmărește constant care aplicații consumă cea mai mare parte din energia telefonului tău. Ai putea avea surprize mari să vezi că unele aplicații de care nu ai mare nevoie te lasă mereu fără energie atunci când îți este lumea mai dragă. De asemenea, păstrează notificările doar pentru aplicațiile de la care ai neapărată nevoie să vezi constant update-uri.

9. Renunță la vibrații

Vibrațiile consumă o bună parte din bateria telefonului tău și sunt de multe ori inutile. Dacă, spre exemplu, ai un smartwatch, nu vei mai avea nevoie de această setare pe telefon, pentru că vei fi anunțat pe ceas când ceva important se întâmplă.

10. Nu folosi comenzile vocale

Siri și Google Assistant pot fi cool de folosit, dar te lasă repede fără baterie. Cum nu suntem în SUA sau UK, probabil că nici nu le folosești foarte des, poate doar în joacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.