marți , 26 octombrie 2021 2:07 pm
Iasi booked.net
-1°C

Zece companii transmit tinerilor ce înseamnă să fii inginer, încurajându-i să aleagă specializări tehnice

Zece mari companii se implică într-o campanie de notorietate pentru Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI). Inițiativa face parte din programul „Iași – orașul viitorului tău”, inițiat de compania IULIUS, care își propune promovarea orașului la nivel regional ca centru educațional și al performanței.

Demersul comun are scopul de a încuraja tinerii să opteze pentru studii universitare într-un domeniu tehnic și de a-i ajuta să se familiarizeze cu oportunitățile în dezvoltarea unei cariere. În acest sens, până pe 26 august 2018, în Atriumul Palas Mall se desfășoară o expoziție cu machete ce conțin testimonialele unor profesioniști, cu ajutorul cărora cei care își doresc o carieră în domeniul tehnic își pot forma o percepție concretă privind viitorul lor după absolvirea specializărilor TUIASI.

Continental, E.ON, Delphi Technologies, Atexis, Gemini CAD Systems, Arcadis, Conest, Rancon, ApaVital și Chimcomplex sunt companiile care s-au alăturat campaniei și ale căror profiluri corespund celor 11 facultăți din cadrul TUIASI. 12 ingineri care au absolvit TUIASI le transmis viitorilor absolvenți opinii despre experiența pe care au acumulat-o, parcursul într-o companie cu profil tehnic și impactul activității lor.

În cea de-a doua etapă a campaniei, promovarea va fi extinsă la nivel regional, mesajele ajungând și la tinerii din județele învecinate, prin intermediul unor expoziții organizate în liceele din regiunea de nord-est.

Proiectul „Iași, orașul viitorului tău” se dorește a fi o inițiativă a întregii comunități, care să contribuie la crearea unei platforme active de dialog între studenți, mediul universitar și cel de business. Programul include activități precum: conferințe, caravane regionale, prezentări ale ofertei locurilor de muncă, întâlniri cu ONG-urile studențești, sesiuni de training specializate și multe altele.

Recomandări

Protest inedit făcut de doi studenți, pe străzile din Iași

Apariţie inedită pe străzile Iaşului. Doi studenţi din Iaşi au ales o manieră originală de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *