World Vision România sprijină învățământul online

Date:

Fundația World Vision România se alătură eforturilor de digitalizare a școlilor din mediul rural din județele Iași și Vaslui, potrivit bunadimineataiasi.ro. 

Școala a început, dar mulți elevi și profesori nu reușesc să țină pasul din cauza pandemiei COVID19. Lipsa de dispozitive digitale și de acces la internet exclud aproape 30% dintre elevi de la participarea la școala online, iar pentru 36% dintre profesori este aproape imposibil să facă cursuri online, conform studiului realizat de World Vision România în perioada mai-iunie 2020, intitulat Bunăstarea copilului din mediul rural în perioada pandemiei.

În ultimele luni, Fundația World Vision România, prin Biroul zonal Iași&Vaslui, a contribuit la îmbunătățirea infrastructurii școlare digitale pentru școlile din comunele Rebricea, Vulturești, Pungești, Bălteni, Oșești, Poienești, Zăpodeni, Laza, Ivănești, Todirești, Rafaila, Dumești și orașul Negrești din județul Vaslui. Școlile au fost dotate cu tablete cu internet, table interactive, camere web și alte dispozitive care le ușurează predarea online profesorilor și facilitează o prezență mai mare a elevilor la cursurile online.

World Vision a venit și în sprijinul proiectului Televiziunea Școlară – TeleȘcoala Vasluiană implementat de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui pentru achiziționarea de dispozitive digitale precum laptopuri, un televizor SMART și alte echipamente. TeleȘcoala Vasluiană dorește să acopere nevoile de formare și de compensare a materiei pierdute sau neînțelese din semestrul al doilea al anului școlar 2020-2021.

Proiectul are propriul canal de Youtube cu 90 de emisiuni realizate cu rubrică permanentă în Campusul Virtual.

Investițiile totale ale Fundației World Vision din aceste comunități sunt de 150.000 RON.

În plus, prin programul Școala din Valiză, derulat în parteneriat cu Fundația Vodafone România, 14 școli noi intrate în program din județele Iași și Vaslui vor fi dotate cu câte 1 valiză digitală cu câte 1 laptop, 30 de tablete cu cartele de internet, încărcare încorporată, acces la internet și la platforma de e-learning www.scoaladinvaliza.ro.

România offline: Cum arată digitalizarea la sate:

  • 62% dintre gospodăriile de la sat aveau conexiune la internet, iar 58%, aveau computer sau laptop. 96% dintre respondenți afirmau că au telefon mobil, însă nu este neapărat vorba despre smartphone-uri.
  • 32% dintre copiii înscriși în învățământul preuniversitar din România nu au acces individual la un dispozitiv dedicat funcțional (ex. laptop, tabletă, desktop) pentru școală.
  • Școlile de la sat în era digitală:
    • 1 din 4 școli nu au conexiune de internet care să permită conectarea rapidă a copiilor.
    • 9 din 10 școli nu au laptop/PC/tabletă pentru educație digitală.
    • 42,9% dintre cadrele didactice nu sunt instruite pentru predarea online.
    • 55% dintre cadrele didactice au nevoie de dotare cu device-uri digitale.

    Despre World Vision România

    World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Organizaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen și se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Astăzi, 19 aprilie, se redeschide Muzeul „Nicolae Gane” din Iași

Vineri, 19 aprilie 2024, începând cu ora 11:00, va...

Operație pe coloană vitală pentru Maria, o fetiță care visează să danseze

Maria este o fetiță de 10 ani veselă, deschisă,...

Cătălin Timofciuc (PNL) susține lărgirea drumului din Capăt CUG. Explică cum se poate face.

Consilierul Județean Cătălin Timofciuc susține într-o postare pe rețelele...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...