marți , 18 mai 2021 5:01 am
Iasi booked.net
-1°C

VW revoluționează industria auto. Cu ce înlocuiește motoarele cu ardere internă

Grupul Volkswagen va produce baterii pentru vehiculele electrice şi staţii de reîncărcare în Germania, pregătindu-se pentru producţia de masă a acestui tip de automobile şi pentru revizuirea diviziei care produce motoare şi componente auto.

Grupul german a anunţat că până în 2020 va investi 870 de milioane de euro (985 de milioane de dolari) pentru a dezvolta componente pentru vehiculele electrice, scrie Agerpres.

Staţiile de reîncărcare pentru vehiculele electrice vor fi produse la fabrica din Hanovra, unde în prezent se fac motoare şi piese turnate.

Clienţii vor putea găsi staţiile de reîncărcare folosind o aplicaţie pe telefoanele lor mobile, a precizat VW.
Primele staţii mobile de reîncărcare vor fi înfiinţate anul acesta în oraşul natal al VW – Wolfsburg – iar proiectul va fi extins şi în alte oraşe în 2020.

Până în 2023, grupul Volkswagen vrea să investească peste 11 miliarde de euro în vehicule electrice şi autonome, digitalizare şi servicii de mobilitate.

Gigantul german Volkswagen, care, după scandalul emisiilor poluate, a început să se concentreze pe mașinile electrice, a anunțat că va renunța definitiv la mașinile pe benzină și motorină.

Michael Jost, șeful departamentului de strategie a producătorului auto, a spus, în decembrie, la o conferință organizată la sediul central al Volkswagen din Wolfsburg, că “2026 va fi ultimul an în care vom mai produce platforme cu motoare cu combustie internă”.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat, ulterior, pentru Reuters, că producătorul german se va concentra în schimb pe mașinile electrice.

Decizia pune Volkswagen în competiție directă cu Tesla a lui Elon Musk. Luna trecută, nemții au anunțat că au în plan o mașină electrică de 20.000 de euro și intenția de a tranforma fabricile din Germania, pentru a putea produce vehicule electrice.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Recomandări

Accident feroviar grav la Sârca

Astăzi a avut loc un accident feroviar grav în județul Iași.  „În jurul orei 11.30, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *