Votați-i! Parlamentarii și-au luat indemnizațiile în avans; bugetarii și pensionarii, după Paște

Date:

În timp ce parlamentarii au primit miercuri în avans indemnizaţiile de cazare şi transport în valoare de circa 6.000 de lei, iar joi vor primi, tot în avans, indemnizaţia de 10.000 de lei, profesorii au fost înştiinţaţi că trebuie să aştepte până după sărbători pentru că Ministerul Educaţie nu a avut timp pentru întocmirea statelor de plată.

 

Asta în ciuda faptului că premierul Viorica Dăncilă spunea marţi că bugetarii vor primi toţi salariile în avans în această lună. Minciuna nu a ţinut însă nici 24 de ore, sindicaliştii din Educaţie anunţând imediat că profesorii, învăţătorii şi ceilalţi angajaţi din sistem nu îşi vor primii drepturile în avans.

Şi tot marţi, Viorica Dăncilă a anunţat că pensionarii nu își primesc pensiile înainte de Paște pentru că „este foarte greu să tipărim fluturașii de pensie”.

Şi acest lucru vine chiar în ciuda faptului că banii există, precum afirmă ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a precizat că ministerul său avea fondurile pentru plata avans, dar Ministerul de Educaţie a făcut ca profesorii să nu poată avea bani de Paşte.

Nici angajaţii din Ministerul Afacerilor Interne nu vor primi banii de salariu până de Paşte, ministerul anunţând că plata se va face pe 14 aprilie, scrie B1.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...