luni , 17 mai 2021 2:48 am
Iasi booked.net
-1°C

Vom avea un aprilie capricios. Zilele calde vor alterna cu cele reci pe tot parcursul lunii

Până mâine este cod galben de ninsori și viscol în zona montană, iar cea mai mare parte a țării este vizată de o informare de frig și ploi. Dacă ieri maximele au ajuns și la 20 de grade Celsius în unele zone ale țării, azi nu vor trece de 14, iar mâine nu vor fi mai mari de 7.

Meteorologul Elena Mateescu, directorul Administrației Națională de Meteorologie, a spus sâmbătă dimineață că „deja devine o obișnuință să vorbim aproape zilnic despre aceste alternanțe de zile călduroase, urmate de zile mai reci, cu precipitații”.

Debutul săptămânii viitoare va fi caracterizat de aceeași vreme deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, maximele nu vor depăși luni 14-15 grade Celsius, iar minimele vor fi de la -3 la 5 grade Celsius. Și luni vorbim de un cer mai mult noros în partea de sud, sud-est și centru. Marți, mercurul în termometre va mai câștiga câteva grade și este posibil să vorbim de valori de 17-18 grade Celsius, după care din nou – miercuri și joi – o scădere a valorilor termice până la 10-12 grade Celsius”, a mai spus directorul ANM.

Elena Mateescu a spus, astfel, că temperaturile asemănătoare acestui anotimp de primăvară vor veni în săptămâna 12-19 aprilie. „Păstrează semnalul unor temperaturi apropiate de normele climatologice. Săptămâna 19-26 aprilie păstrează același semnal, valori de temperaturi apropiate de cele specifice, precipitații normale. De abia în cadrul săptămânii 26 aprilie – 3 mai vorbim de temperaturi ușor peste cele specifice perioadei”.

Recomandări

Cum va fi vremea în luna mai

Sfârșitul de săptămână a venit cu temperaturi scăzute, dar și ploi în mare parte din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *