vineri , 30 octombrie 2020 9:51 pm
Iasi booked.net
-1°C

Virgil Săhleanu ar putea primi titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași post – mortem

Virgil Săhleanu, liderul sindical asasinat pe 7 septembrie 2000, ar putea primi titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași post – mortem. Hotărârea va fi luată în ședința de Consiliu Local de joi, 24 septembrie 2020.

Virgil Săhleanu este liderul sindical care a plătit cu viața încercând să salveze de la faliment fabrica în care lucra denunțând contractul de privatizare care o transformase dintr-o firmă profitabilă în una falimentară.

În 1998, TEPRO SA a fost privatizată de către stat, fiind cumpărată de către firma cehă Zelezarny Veseli. În ianuarie 1998, patronatul a hotărât concedierea a o mie de salariați.
În data de 19 februarie 1999 Virgil Săhleanu a fost ales președinte al Sindicatului Liber TEPRO Iași. Trei zile mai târziu, Sindicatul TEPRO Iași a declanșat un conflict de muncă acuzând patronatul de fraudă și concediere abuzivă a 1.278 de angajați, potrivit telem.ro.

Ca urmare a acestor evenimente, Virgil Săhleanu a fost concediat. Cu toate acestea, Săhleanu a reușit în instanță anularea concedierii salariaților.

După mai multe amenințări cu moartea, Virgil Săhleanu a fost asasinat în dimineața zilei de 7 septembrie 2000.

A fost condus pe ultimul drum de peste 5.000 de oameni, iar piața din fața fostei întreprinderi TEPRO, ca și bulevardul din zonă îi poartă numele.

Recomandări

Virgil Săhleanu, liderul sindical asasinat pe 7 septembrie 2000, ar putea primi titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași post-mortem

Virgil Săhleanu, liderul sindical asasinat pe 7 septembrie 2000, ar putea primi titlul de Cetățean …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *