luni , 30 noiembrie 2020 4:30 am
Iasi booked.net
-1°C

Vine canicula și la noi? În Portugalia se anunță 51 de grade Celsius

Sudul Europei se confruntă cu un val de căldură sufocantă, iar meteorologii au emis avertizări cod roșu și portocaliu de caniculă în acest weekend în zone din Spania, Portugalia, sudul Franței, Grecia sau Croația.

Temperaturile vor urca adeseori peste 40 de grade Celsius, iar în Portugalia și Spania recordul absolut de temperatură, de 48 de grade Celsius, înregistrat în 1977 la Atena, ar putea fi depășit. O analiză a Severe Weather susține chiar că temperaturile ar putea urma la 51 de grade Celsius în Portugalia, scrie digi24.ro.

^

Roxana Bojariu, meteorolog ANM: Deocamdată, noi suntem într-o situație privilegiată și suntem la marginea acestui sistem atmosferic care influențează sud-vestul și centrul Europei. Nu va fi atât de cald ca în restul Europei, însă vom avea și noi în acest sfârșit de săptămână temperaturi de până la 34 de grade Celsius, vom resimți mai mult aceste grade, pentru că umiditatea este mare, dar nu este vorba despre temperaturi-record precum cele din sud-vestul Europei.

reclama adnow

Recomandări

Cod galben de caniculă în cea mai mare parte a țării

Codul galben privește intervalul 1 septembrie (ora 03) – 1 septembrie (ora 23) și vizează instabilitate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *