duminică , 21 aprilie 2019
Iasi booked.net
-1°C

Videoclip lansat în memoria victimelor de la Colectiv: „E un cântec-antidot împotriva uitării”

La trei ani de la tragedia din clubul Colectiv, unde şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, artista Maria Gheorghiu – compozitoare, textieră şi solistă folk – a lansat videoclipul piesei “Niciodată uitarea”, scrisă chiar în zilele următoare tristului eveniment, dar pe care nu a putut s-o cânte mult timp. Recent a înregistrat videoclipul şi l-a lansat pe canalul său youtube.

„Am scris cântecul în zilele acelea fierbinţi, cu gust de cenuşă, sub primul impuls şi am încercat să-l aduc pe cât posibil mai aproape de adevărul dezbrăcat de metaforă. Trei ani a rămas închis în mine, durut. Rar eram în stare să-mi înghit lacrimile şi să îl cânt”, mărturiseşte Maria Gheorghiu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Niciodată uitarea” este o melodie care nu seamănă cu nicio alta compusă şi cântată de artistă, e „un cântec-antidot împotriva uitării, un strigăt-clopot care să ajungă până la Dumnezeu”, spune ea, conform Agerpres.

Orchestraţia melodiei îi aparţine lui Adrian Stavian, iar montajul video este realizat de Cristina Berinde.

„De trei ani încerc să înţeleg ce motivaţii pot declanşa în oameni asemenea resorturi criminale; câţi dintre cei care se fac responsabili de cumplita tragedie COLECTIV(Ă) din 30 octombrie 2015 au curajul să privească dincolo de ochii acestor tineri nevinovaţi? Nu avem voie să uităm ce s-a întâmplat în seara zilei de 30 octombrie 2015! Multă vreme nu am fost în stare să ajung acolo… nu am fost în stare să înţeleg de ce au murit atâţia copii frumoşi. (…) De acum, cântecul nu mai este al meu, este al celor care au murit nevinovaţi, al celor care au supravieţuit, dar au sufletele şi trupurile arse; este al vostru, al celor care îl veţi vedea şi îl veţi da mai departe, să ajungă unde trebuie”, mai spune Maria Gheorghiu.

Artista participă marţi, 30 octombrie, la „Marşul Chitarelor”, începând cu ora 19.00, când victimele incendiului din Colectiv vor fi comemorate pe traseul Piaţa Unirii – Club Colectiv.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015 de la clubul bucureştean Colectiv, situat în Str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a noului album “Mantras of War”, 64 de persoane şi-au pierdut viaţa.

 

Sursa: Agerpres

Recomandări

Cum arată noul videoclip de promovare a României (VIDEO)

Ministerul Turismului a prezentat, duminică seara, pe Facebook și la Antena 3, videoclipul de promovare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *