marți , 18 ianuarie 2022 5:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

VIDEO: Cea mai mare secție ATI din România se află la Iași. 65 de paturi pentru pacienții Covid 19

Numărul pacienților depistați cu Covid 19, crește zilnic. Capacitatea unităților medicale este extinsă la maxim, iar găsirea unui pat în zona ATI pentru pacienții în stare gravă, scade semnficativ. În acest caz, capacitatea Terapiei Intensive de la Spitalul din Lețcani va fi extinsă până la 48 de paturi destinate pacineților Covid 19. Alte 17 paturi de terapie intensivă se află la Spitalul de Boli Infecțioase Sf. Parascheva Iași. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sf. Parascheva, Florin Roșu a precizat că este cea mai mare secție de terapie intensivă din România destinată pacienților cu forme severe. 

Medicul propune și înființarea unei comisii de specialiști care să identifice un plan pe termen scurt și mediu pentru a opri răspândirea pandemiei.

Florin Roșu, manager Spital Boli Infecțioase Iași:

”Propun infiintarea unei comisii din care sa faca parte sefii disciplinelor: boli infectioase si epidemiologie din toate centre universitare in care activeaza facultatile de medicina generala iar aceasta comisie formata din profesionisti in domeniul medical sa elaboreze un plan clar, aplicat pe termen scurt si mediu, asumat si implementat de toti decidentii politici. Planul sa fie prezentat, explicat intr-o conferinta de presa in care sa fie prezenti persoanele care la-au elaborat si totodata sa raspunda clar tuturor informatiilor eronate existente in spatiul public vis-a-vis de vaccinare.”

Recomandări

Spitalul de Boli Infectioase din IAȘI angajeaza personal pentru ocuparea a 39 de POSTURI

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” angajeaza personal pentru ocuparea a 39 de posturi. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *