luni , 6 decembrie 2021 9:00 pm
Iasi booked.net
-1°C

Victor Ponta, la Iași: „Dacă vor fi schimbați Dragnea și Dăncilă, va fi deteleormanizat PSD-ul” (VIDEO)

Liderul PRO România, Victor Ponta l-a atacat dur pe Liviu Dragnea în conferința de presă susținută vineri, la Iași. Fostul premier și lider al PSD este de părerea că ar trebui eliminați de la conducere oamenii care promovează război și dezbinare în societate! În viziunea lui Ponta, Dragnea este șeful tuturor relelor, promovând ura și frica în societatea românească, iar  lupta politică din România, în anul Centenarului,  este mai acerbă decât în anii 90.

Victor Ponta susține că România a ajuns pe „lista neagră” a țărilor din Uniunea Europeană, deoarece  la conducere se află o persoană care a furat fonduri europene, fără să fie pedepsită. Acesta este și motivul pentru care atunci când se dau fonduri, România este verificată de zece ori mai mult decât era verificată înainte. Dragnea, susține liderul Pro România, a „teleormanizat” România, aplicând aceeași rețetă proastă care cu douăzeci de ani mai devreme a transformat Teleormanul în cel mai sărac județ al țării.

Pauperizarea țării, spune Ponta, este rezultatul combinațiilor lui Dragnea și ale acoliților săi: promovarea la putere a oamenilor fără personalitate, fără coloană, care nu înseamnă nimic (aici vocea acidă a ex-psd-istului a amintit că Viorica Dăncilă este o rușine pentru România, precum o Dacie tip 1100 pentru Europa). Cei care mai rămân să se opună, sunt cumpărați fie cu bani, fie cu funcții înalte sau sunt „eliminați” (dați afară). „Este o rețetă negativă”, a mai adăugat Ponta, „care nu construiește nimic, ci doar strică”.

În concluzie, România s-a ales în doar doi ani cu trei guverne și cu vreo patruzeci de miniștri schimbați la repezeală. Este o dovadă că lucrurile la guvernare merg din ce în ce mai prost.

„Dragnea nu mai are mult”

„Dragnea nu mai are mult!” sau „nu se mai poate cu Dragnea”, sunt frazele pe care din ce în ce mai mulți social-democrați le rostesc, spune Victor Ponta.

„Eu cred că toți adversarii politici, în frunte cu Iohannis, au interesul ca Dragnea să stea cât mai mult în fruntea PSD- ului, pentru că abia atunci ești sigur că distrugi PSD-ul și îl duci atât de jos, încât îi va fi foarte greu să revină, cei care au de pierdut sunt, mai întâi,  membrii PSD, dar și România, pentru că proiectele importante pe care nu le vom face în perioada asta , nu le vom  mai  putea recupera vreodată”, este de părere liderul Pro România

Afirmația lui Liviu Dragnea: „Hai să ieșim din UE!” Victor Ponta o califică drept un „demon” care a fost dezgropat. El este de părere că România are doar de câștigat fiind membru al Uniunii Europene. Mai ales că și-a dorit atât demult aceasta. Faptul că președintele PSD-ului face acest lucru indirect, punând pe alții în față să vorbească, demonstrează încă o dată incapacitatea acestuia de a guverna, este un fenomen periculos, susține politicianul, întâlnit și în alte țări, nu doar în România.

Demonii lui Dragnea

Ponta îl mai acuză pe Liviu Dragnea de a fi slobozit „acești demoni” (referendumul despre căsătorie, de exemplu) pentru a atrage atenția asupra altor chestiuni, decât lucrurile grave care se întâmplă în societate. Or, crede liderul PRO România, un om politic nu are dreptul să folosaescă aceste lucruri pentru interesele sale politice, în caz contrar, în România vor reveni vremurile când un politician poate săvârși orice fără să fie pedepsit. Iar acesta este „un populism” care va trebui plătit.

„Deteleormanizarea” României

Ponta încearcă să mimeze pe politicianul autocritic, afirmând că are și el păcatele lui, purtând o oarecare vină pentru toate lucrurile greșite pe care le-a făcut PSD-ul, dar imediat își „revine”, afirmând că are și merite pentru lucrurile bune! Susține că, premier fiind, și-a dorit cu tot dinadinsul să mărescă pensiile și salariile, dar nu și-a permis, conștientizând că nu are un sector privat puternic, care ar fi încurajat acest lucru.

Dragnea, din contra, crede adversarul și oponentul său politic, va aduce România în situația Greciei, când se tot împrumută, iar aceste împrumuturi  vor trebui plătite de cei amărâți. Cu toată aversiunea sa față de actualii lideri ai PSD, Victor Ponta mai are nostalgii: „Dacă vor fi schimbați Dragnea și Dăncilă, va fi deteleormanizat PSD-ul, putem din toată inima să colaborăm!” Politicianul este convins că în fostul său partid sunt încă oameni de încredere, pe care poate conta.

Liviu Dragnea este acuzat și de „teleormanizarea” care se regăsește în teritoriu: toți șefii de aici sunt interimari, fapt ce nu permite ca aceștia să fie aleși. Astfel, se răspândește în masă Fenomenul Dragnea, iar funcționarii din regiuni se comportă ca „micidragnea”, acest lucru este un factor negativ care îndepărtează electoratul și creează o mare dezamăgire.

Tocmai pentru că are convingerea că România se află într-o criză politică, Victor Ponta are proiecte mari: „Am creat PRO România, pentru că deși îmi plac PSD-știi, nu am reușit nici eu cât am fost printre ei să-i scap de baroni și feudali. E o tragedie că PNL nu este o alternativă, e de opoziție, dar nu e alternativă…La PRO România vrem să strângem o echipă de oameni tineri, dar cu experiență, ca să facem proiecte, nu doar să distrugem!”.

Victor Ponta devine chiar generos, declarând: „Dacă primarul Chirica ar veni la PRO România și ar avea nevoie de un sprijin politic, noi suntem gata să i-l dăm!” Politicianul este de părerea că edilul Iașului ar trebui să facă numai lucruri bune pentru municipiu, dar să nu rămână doar primar, ci să devină o voce puternică a Moldovei! Să se zbată pentru interesele regiunii, or, tocmai de aceea a fost chemat vineri la Iași!

În final, liderul noului partid devine împăciuitor și optimist: „Imi place de dl Iohannis că nu intră în conflicte, dar nu-mi place că nu vine să repare conflictele! Această detașare monarhică are avantajele și dezavantajele sale.”

Moldova, mai spune Victor Ponta, îi poate uni pe politicienii din toate partidele în jurul marilor proiecte de infrastructură: „Iar lucrul acesta sper să se întâmple cât mai curând”.

 

Un material de Elena Godzin

Recomandări

Campania de vaccinare antigripală continuă în această perioadă la nivelul județului Iași

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon continuă în această perioadă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *