joi , 2 decembrie 2021 9:58 am
Iasi booked.net
-1°C

Veterinarii din Iași protestează!

Medicii veterinari din 86 de comune din Iași pichetează în fata sediului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Iași nemulțumiți că Legea 236/2019 nu a fost pusă în aplicare, deși a fost aprobată și publicată în Monitorul Oficial, potrivit bzi.ro.

Legea privind acordarea unei sume lunare de 10.000 de lei trebuia să fie aplicată începând cu luna martie 2020, însă nici până astăzi medicii veterinari care au contract de liberă practică cu ANSVSA nu au primit banii promiși.

Medicii veterinari amenință că vor protesta în fiecare zi până situația va fi rezolvată sau, în cel mai rău caz, aceștia vor suspenda activitatea și riscă să între în faliment.

Autoritatea Natională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis încă de săptămâna trecută că nu sunt nu respectate contractele încheiate cu cadrele medicale veterinare, cu privire la neremunerarea pe lunile august și septembrie 2020, inspecții în exploatațiile nonprofesionale, dar și lipsa unui răspuns în ceea ce privește tarifele acțiunilor sanitare.

Motivele care au condus la pichetare în Municipiul Iași și nu numai sunt legate de neplata la timp, neasigurarea echipamentelor de protecție, dar și inspecții în exploatații nonprofesionale.

Recomandări

Iașul a primit bani de la Guvern pentru energia termică

Executivul a aprobat, în ședinta de joi, 11 noiembrie, alocarea unor sume din Fondul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *