joi , 20 ianuarie 2022 8:22 pm
Iasi booked.net
-1°C

Vești PROASTE pentru românii VACCINAȚI! Certificatul VERDE își pierde termenul de VALABILITATE curând

Președintele CNCAV Valeriu Gheorghiță reamintește că certificatul verde de vaccinare nu are termen nedefinit, ba din contră. Vorbim de o valabilitate care expiră în 30 iunie 2022, indiferent de data la care s-au vaccinat românii. Acesta a explicat că, în următoarele luni, certificatul verde ar putea fi redefinit.

Potrivit președintelui Centrului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV), Comisia Europeană a stabilit această valabilitate a certificatului verde – de 30 iunie 2022 – luând în calcul două aspecte: care va fi perioada până la care se va întinde această situație pandemică, cu risc crescut de număr de cazuri, și impactul pe sistemul social, sistemul medical și sistemul economic.

Astfel, la nivelul UE s-a considerat că o perioadă de un an de zile de când a fost implementat este una rezonabilă.

Certificatul verde se bazează pe estimarea protecției oferite de vaccin

”Un alt argument în plus pentru această perioadă de valabilitate a fost estimarea protecției pe care noi o avem după vaccinare – aveam date la 6 luni, la 8 luni, la momentul respectiv și atunci se preconiza protecție care se va menține cel puțin un an de zile. Faptul că, între timp, vedem că ne confruntăm cu acest val 4 general de varianta Delta, mult mai contagioasă, mult mai transmisibilă, și care generează mai multe cazuri de îmbolnăvire și are și această capacitate de a ocoli parțial răspunsul imun după boală sau după vaccinare, s-a impus efectuarea dozei booster, la minim șase luni de la prima schemă de vaccinare”, a precizat Valeriu Gheorghiță, la TVR.

Deocamdată, reamintește Valeriu Gheorghiță, nu se discută despre obligativitatea dozei 3, ci este doar ferm recomandată anumitor categorii de persoane.

 

Recomandări

Alexandru RAFILA: Nu mai văd urgența certificatului verde

Certificatul verde pentru locul de muncă nu a fost asumat politic, a spus ministrul Sănătății, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *