marți , 26 octombrie 2021 3:49 pm
Iasi booked.net
-1°C

Veste proastă pentru PSD: Românii se întorc în ţară pentru mitingul Diasporei

Tot mai mulţi români se întorc în ţară pentru marele miting al Diasporei din Piaţa Victoriei care va avea loc pe 10 august.

 

După ce weekendul trecut cozile de maşini ale românilor care se întorceau în ţară s-au întins pe o distanţă de 10 kilometri, un nou val de români pleacă din Marea Britanie. Mai multe imagini publicate din Portul Dover arată coloane de maşini, fluturând steagul României în timp ce aşteaptă la vamă, relatează Digi24.

„A început. OMG! Cum o să arate coloana asta pe autostrăzile Europei! #mitinguldiaspora (…) M-am uitat la previziunile meteorologice, e vreme perfectă de protestat în stradă, vor fi 30-31 de grade vineri şi sâmbătă, 16 grade noaptea. Mă întrebam dacă n-ar fi mai bine să punem nişte corturi şi să rămânem peste noapte, dacă suntem mai mulţi, n-au cum să mai aresteze corturile. Ne vedem în piaţă, pe 10 august”, scrie Dana Hering pe Facebook.

„Cu fiecare km mai aproape şi mai mulţi, vă aşteptăm pe toţi să vă alăturaţi nouă, să încercăm să facem o schimbare în viitorul nostru al tuturor. Deja ne simţim în România”, a declarat Mario Mocan, un român stabilit în Londra, care se îndreaptă spre ţară alături de alţi conaţionali.

Peste 120.000 de persoane au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II în weekend, majoritatea fiind înregistrate la intrarea în ţară, unde coloanele de maşini de pe autostrada pan-europeană au ajuns la zece kilometri.

Cele mai multe dintre persoanele care au venit în România sunt muncitori români stabiliţi în ţări europene, care afirmă că s-au întors acasă fie pentru a petrece vacanţa, fie pentru protestul anunţat de românii din diaspora în 10 august, în Piaţa Victoriei.

 

Sursa: Digi24

Recomandări

Contrabandist condamnat, căutat de autoritățile române, depistat la controlul de frontieră în Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *