marți , 18 ianuarie 2022 5:15 pm
Iasi booked.net
-1°C

Vasluienii preferă să se încălzească cu sobe pe lemne. Ce le recomandă pompierii?

În sezonul iernii, în judeţul Vaslui peste jumătate din populaţie îşi încălzeşte locuinţele cu lemne. Astfel, pompierii militari îndeamnă cetăţenii să îşi curăţe coşurile de fum.

Pompierii atrag atenția asupra faptului că, utilizarea sobelor necesită frecvent și curăţarea coşurilor de fum, întrucât în fiecare sezon rece se înregistrează incendii, soldate chiar cu pierderi de vieţi omeneşti din această cauză.

În judeţul Vaslui, în ultima perioadă s-au înregistrat două incendii soldate cu decese. O femeie de 86 de ani a fost găsită arsă într-o locuinţă din satul Ghermăneşti, după ce casa i-a luat foc din cauza coşului de fum necurăţat, iar în municipiul Huşi un tânăr de 27 de ani ce a pierdut viaţa după ce a fost surprins în locuinţă de un incendiu violent provocat de jarul căzut din sobă.

Pe fondul scumpirii facturilor la gaze, mulţi cetăţeni au revenit la încălzirea cu lemne, inclusiv în apartamente, pompierii militari atrag atenţia asupra pericolului impus de improvizaţiile făcute în ceea ce priveşte sursele de încălzire.

Recomandări

Incendiu în localitatea Dumbrăveni

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *