marți , 26 octombrie 2021 2:28 pm
Iasi booked.net
-1°C

Vaslui: Doi copii la un pas de a se îneca în râul Bârlad. Unul dintre ei a fost transferat cu elicopterul SMURD la Iași

Doi frați de 7 și de 9 ani au fost la un pas de a se îneca ieri după-amiază, după ce au ajuns la circa 700 m în aval de podul CET de peste râul Bârlad. Potrivit martorilor, copilul de 7 ani a căzut de pe malul abrupt al râului, s-a lovit la cap, după care s-a rostogolit și a ajuns cu fața în jos în apa.

Fratele său a încercat să îl salveze, dar a fost cât pe ce să se înece, neștiind să înoate. În sprijinul celor doi frați au intervenit alți doi minori, cu vârste de 15, 16 ani. Aceștia i-au scos din apă și au sunat la numărul unic pentru situații de urgență, 112. Au intervenit echipajul TIM de la Detașamentul Vaslui, o ambulanță tip C de la SAJ Vaslui și un echipaj de jandarmi, relatează vremeanoua.ro

„Echipajul TIM nu a putut ajunge cu ambulanța lângă copiii aflați în pericol, deoarece digul de protecție al râului era blocat de trei piloni, astfel că s-au deplasat circa 700 metri cu tot echipamentul necesar. Copilul de 7 ani era în stare de semiconștiență, iar cel de 9 ani era conștient, dar voma. Copiii au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, iar după investigațiile preliminare, minorul în vârstă de 9 ani a fost internat la secția Pediatrie, iar cel de 7 ani a fost stabilizat în Unitatea de Primiri Urgențe. Celălalt minor va fi transferat cu elicopterul SMURD la Iași”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Recomandări

Maraton de vaccinare în şase spitale militare din ţară, printre care și la Iași

Ministerul Apărării Naţionale organizează, luni şi marţi, cu prilejul Zilei Armatei României, un maraton de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *