Vârful restricțiilor de trafic la Iași: 6 zile cu străzi închise

Date:

„Sărbătorile Iașului” și pelerinajul la Sfânta Parascheva își vor atinge punctul culminant în următoarele șase zile. Începând de astăzi, 10 octombrie, și până marți, 15 octombrie, Primăria a impus o serie de restricții suplimentare în trafic cu străzi importante închise circulației rutiere.

În această perioadă vor ajunge la Iași zeci de mii de pelerini. Dintre cele șase zile, patru sunt lucrătoare astfel că este de așteptat că, pe unele artere de circulație, să se formeze ambuteiaje, relatează publicația apix.ro.

Pelerinajul la Sfânta Parascheva va determina restricții de circulație pe următoarele străzi:

  • Splai Bahlui mal stâng pe porțiunea cuprinsă între str. Ghibănescu și Podul de Piatră (vor fi parcate autocare)
  • Splai Bahlui mal drept pe tronsonul cuprins Podul de Piatră (la spălătoria din zonă) și până la podul Cantemir (parcare autocare)
  • Străzile aferente traseului pelerinilor sau din apropierea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei: Col. Langa, Cantacuzino, Lozonschi, Petru Movilă, Uzinei (stradela), Morilor și Ipsilanti. În mod evident, și străzile incluse în perimetrul format de aceste artere vor fi afectate.

Potrivit Primăriei Iași, traseul „oficial” al pelerinilor a fost stabilit pe ruta Ipsilanti – Petru Movilă – Lozonschi – Cantacuzino.

Traseul pelerinilor (ilustrație publicată pe pagina de Facebook a Sărbătorilor Iașului)

De pe 7 octombrie este închis parțial și bld. Ștefan cel Mare, pe tronsonul cuprins între Casa Modei și pietonal. Totodată, restricții au fost impuse și pe str. I.C. Brătianu (până la intersecția cu str. Agatha Bârsescu). Extinderea zonei pietonale va rămâne în vigoare până pe 15 octombrie (inclusiv). Primăria a anunțat că, pentru acest weekend, „Piața verde” se mută temporar pe pietonalul Lăpușneanu, având în vedere evenimentele religioase precum „Calea Sfinților” care vor cuprinde inclusiv un pelerinaj pe străzi centrale din jurul Mitropoliei.

De remarcat că, la începutul acestei săptămâni, extinderea pietonalului a provocat ambuteiaje pe str. Cuza Vodă, dar, încet-încet, șoferii au început să evite inclusiv această stradă.

Pe 11 octombrie sunt așteptate să ajungă la Iași cele 140 de autocare cu pelerinii de la Voluntari și nu este exclus ca, punctual, să apară restricții de circulație și pe alte artere, Poliția Rutieră și Poliția Locală având mână liberă să închidă temporar străzi.

Pe 15 octombrie vor intra în vigoare restricții și pe străzile Anastasie Panu și Palat, măsuri menite să asigure o bună desfășurare a concertului ce va avea loc în fața Palatului Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Investiție importantă în modernizarea infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință...

Încep lucrărilor de reabilitare termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 15

Licitația pentru încredințarea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit...