Vânătorii au primit „undă verde” pentru împuşcarea urşilor consideraţi agresivi

Date:

Urşii agresivi pot fi împuşcaţi pe loc de vânători, fără să mai fie nevoie de obţinerea unei autorizaţii. Legea a fost votată astăzi în Camera Deputaţilor şi prevede inclusiv despăgubiri pentru cei cărora le sunt devastate gospodăriile de animalele sălbatice.

Aleşii au fost însă încurcaţi de o întrebare simplă: cum identificăm urşii periculoşi? Răspunsul ar urma să vină abia anul viitor.

Atacurile urşilor ar urma să fie prevenite printr-o lege controversată. Deputaţii au dat liber la împuşcat de urşi. Însă doar în cazul celor agresivi, vânătorii nu vor mai avea nevoie de aprobare de la minister. Deşi a fost votată, legea pare să nu fie şi înţeleasă.

Alexandru Stănescu, preşedintele Comisiei de Agricultură: Trebuiesc făcute nişte studii. Vă daţi seama, trebuiesc făcute studii. Urşii sunt periculoşi unde creează disfuncţionalităţi în lanţul trofic

Aşa ca lanţul trofic va trebui analizat de cei din Ministerul Mediului. Până în luna mai 2020, autorităţile vor trebuie să identifice urşii periculoşi.

Costel Lăzăroiu, vânător: Prin nişte observaţii pe care le ţinem zilnic, lunar, ştim cam ce urşi avem în teren şi cam cum arată. Şi cam ştim care este un urs care strică sau un urs agresiv, care atacă oameni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

PNL Neamț: ”Solicităm DEMITEREA șefului DRDP IAȘI”

Șefii PSD Neamț, Ionel Arsene, Adrian Niță și Daniel...

Peste 300 de amenzi și 32 de permise de conducere REȚINUTE marți de polițiștii IEȘENI

Poliţiştii ieşeni au intervenit marți la peste 100 de...

O persoană a rămas încarcerată după un accident rutier în localitatea Vama

Accident rutier pe raza localității Vama, județul Suceava. Intervin...