marți , 21 septembrie 2021 5:10 am
Iasi booked.net
-1°C

Valul IV Covid așteptat peste o lună la Iași

După apariția primului caz al tulpinii Delta, medicii din Iași descriu simptomatologia, modul de transmitere și afecțiunile pe care le provoacă nouă tulpină indiană. 

Medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie au organizat o conferință în care au prezentat detaliile unui al IV-lea val al pandemie.

Radu Dabija, manager Spital Pneumoftiziologie Iași: „Vis-a-vis de evoluția Covid sunt aproape sigur că vom avea, evident un val IV, pentru că această evoluție, de aceea i se spune val. El practic mătură între ghilimele o zonă geografică, pleacă de la o parte și trece la alta, datorită evident, mișcării populației. Cu siguranță vom avea și noi o creștere de cazuri. Este absolut imposibil dacă ne uităm la țările care ne înconjoară și țările cu care noi avem relații destul de frecvente vis-a-vis de pasajul acesta al persoanelor, noi suntem de obicei cam cu 4 săptămâni în urmă. Dacă acum există o izbucnire epidemică în țări precum Anglia, precum Franța, Spania sau chiar chiar și Balcani, ne așteptăm cam în 4 săptămâni să înceapă o creștere a cazurilor și la noi, pentru că populația sigur se mișcă”.

Radu Dabija, manager Spital Pneumoftiziologie Iași:Suntem un oraș universitar, un oraș conectat cu marile orașe ale lumii și persoanele, care sigur circulă, pot avea și infecții cu Lambda”. Alpha, Beta, Delta, Gamma, Epsilon și acum Lambda sunt toate variantele  de SARS-CoV-2 evidențiate de Organizația Mondială a Sănătății. Până acum, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași există 2 saloane dedicate pacienților Covid 19, însă nici un pacient nu este internat aici. La unitatea medicală există unul dintre cele mai performante aparate de RTPCR, care poate realiza până la 96 de teste de Covid.

Recomandări

Focar de Covid la o unitate spitalicească din Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 din judeţul Iaşi: …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *