marți , 2 martie 2021 6:30 pm
Iasi booked.net
-1°C

Valeriu Gheorghiţă: Eficacitatea vaccinurilor este păstrată şi pentru tulpina din Marea Britanie

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că datele existente la acest moment arată că vaccinurile anti-COVID-19 imunizează inclusiv în ceea ce priveşte tulpina virusului care a apărut în Marea Britanie şi care a fost confirmată la mai mulţi pacienţi şi în România.

”La acest moment datele sunt cât se poate de bune şi anume eficacitatea acestor vaccinuri este păstrată şi pentru tulpina din Marea Britanie şi care, din păcate, vedem este emergentă şi în România. Ca atare, a fost un motiv pentru care noi ne-am dorit accelerarea campaniei de vaccinare şi creşterea numărului de persoane vaccinate zilnic, tocmai pentru a asigura protejarea unui număr cât mai mare de persoane într-un interval cât mai scurt de timp”, a explicat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că din cauză că nu există certitudinea datelor la care sosesc noile tranşe de vaccin, nu au fost deschise alte sloturi pentru programare, în condiţiile în care până pe data de 14 aprilie s-au ocupat „aproape toate sloturile disponibile”.

La patru persoane din România a fost confirmată noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Recomandări

Restaurantele din Iași, la 30% din capacitate, începând de mâine

Începând de astăzi, 26 februarie 2021, incidențele cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile vor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *