marți , 21 septembrie 2021 4:21 am
Iasi booked.net
-1°C

Vagoane modernizate de Electroputere VFU Pașcani, prezentate miercuri în Gara Băneasa din București (VIDEO)

Cinci tipuri de vagoane modernizate la CFR Călători au fost prezentate miercuri în Gara Băneasa din București de operatorul feroviar de stat.

Vagoanele, care au fost refăcute din temelii la Atelierele CFR Grivița și Electroputere VFU Pașcani, circulă deja pe căile ferate române.

Este vorba de 54 de vagoane modernizate în anul 2019 la întreprinderile de profil din România, prin programul investițional derulat în regim propriu de către CFR Călători.

Aceste vagoane au fost introduse deja în compunerea trenurilor și contribuie la creșterea capacității de preluare a cererii de trafic, zilnic, cu peste 3.300 de locuri, precum și a condițiilor de călătorie oferite pasagerilor.

Modernizarea unui vagon de călători constă, de exemplu, în dotarea cu: instalație de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat); sistem de informare a pasagerilor, cu ecrane atât în interiorul vagonului, cât și în exterior; WC vacuumatic ecologic; uși cu acționare electrică, cu multiple sisteme de protecție a călătorilor la urcare și coborâre, precum și la deschiderile accidentale; stație de amplificare pentru transmiterea de anunțuri făcute de către personalul de tren; ”bus de tren”, care permite transmiterea informațiilor în lungul garniturii, informații prioritare privind defectele accidentale apărute în parcurs; diagnoză centralizată a principalelor instalații ale vagonului; tablou electric complet echipat, adaptat noilor instalații existente pe vagon, scrie clubferoviar.ro.

Aceste vagoane, fabricate unele în anii 80, altele în 1994-1995, erau scoase din uz și unele dintre ele erau chiar pregătite de casare.

Recomandări

Mai multe trenuri către mare

Trenurile care plecă spre mare sunt suplimentate începând de astăzi. CFR Călători spune că a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *