duminică , 28 noiembrie 2021 9:18 pm
Iasi booked.net
-1°C

VACCINAREA ANTIGRIPALĂ va începe de săptămâna viitoare

Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită va începe săptămâna viitoare, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.

MS precizează că pentru acest sezon se intenţionează imunizarea unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, prin utilizarea unui număr de aproximativ 2 milioane de doze.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a încheiat semnarea contractului în baza căruia vor fi livrate primele 300.000 doze de vaccin gripal, urmând ca în perioada ce vine să fie livrate alte 1.000.000 de doze pentru continuarea imunizărilor. Distribuirea dozelor de vaccin se va face de direcţiile de sănătate publică care vor trimite dozele cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare în vederea începerii imunizărilor.

‘Deşi procedura anuală în baza acordului cadru încheiat în 2019 pentru achiziţia vaccinului gripal a fost finalizată în luna martie a acestui an, eu când am ajuns în minister nu era semnat niciun contract. Am cerut să se realizeze toate demersurile legale pentru semnarea contractelor şi începerea în regim de urgenţă a campaniei de vaccinare antigripală gratuită. Avem posibilitatea creşterii cantităţii de vaccin cu alte 700.000 milioane de doze, până la cantitatea de 2 milioane de doze, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi cerere’, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila

În cadrul campaniei de vaccinare gratuite, vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Conform medicilor, o persoană care s-a vaccinat anti-COVID şi face parte din categoriile la risc poate primi şi vaccinul gripal.

Recomandări

Patru noi focare de Covid 19 la Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția a 4 focare Covid-19 din judeţul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *