sâmbătă , 21 septembrie 2019 8:33 pm
Iasi booked.net
-1°C

Uzina Mecanică Plopeni va fabrica arma de asalt ARX 160

Uzina Mecanica Plopeni va fabrica arma de asalt ARX 160. Anunțul fostului ministru al Economiei a fost confirmat, ieri, de președintele CJ Prahova.

Bogdan Toader a precizat că noua pușcă din dotarea armatei române va începe să fie produsă sub licență Beretta (Italia).

Este vorba de o armă de asalt de generația a patra, cu muniție NATO de calibru 5,56 și recul zero, care poate fi configurată pentru diverse scopuri (cea din fotografie e pentru trupele speciale) și care a fost testată pe câmpul de luptă în Afganistan, conform zdp.ro.

„Avem vești foarte bune pentru una dintre cele mai importante fabrici de #armament din județul nostru!

Anunțul privitor la revigorarea industriei de apărare din județul Prahova, făcut încă de la începutul acestui an de către domnul Niculae Badalau, ministrul Economiei, s-a concretizat, astăzi, prin semnarea memorandumului de înțelegere între reprezentanții Uzinei Mecanice Plopeni și ai renumitului producător italian de armament Beretta Holding.

Practic, în Plopeni, Prahova- locație aleasă de partenerul italian- industria de apărare românească va fabrica o nouă armă de asalt, de ultimă generaţie, la standarde NATO, în colaborare cu compania Beretta, începerea producţiei fiind preconizată în toamna acestui an. Producţia va fi valorificată atât pentru piaţa internă, cât şi pentru export, însă principalul beneficiar rămâne Armata Romană, obiectivul principal vizând repornirea industriei naţionale de apărare. 

Este un moment important pentru acest sector al economiei prahovene, care a trecut prin multe perioade dificile de-a lungul timpului. Este vorba despre revigorarea industriei de armament prahovene, recunoscută pentru producția de armament și exporturile importante de dinainte de 1990.

Pe acesta cale, îi felicit pe toţi cei implicaţi în scopul atingerii acestui obiectiv, le urez succes şi am încredere că înfiinţarea fabricii de arme de ultimă generaţie pe platforma Uzinei Mecanice Plopeni va întări din punct de vedere economic judeţul nostru.”

 

Recomandări

Pădurarii solicită statut asemănător statutului polițiștilor în contextul evenimentelor din ultima perioadă

Sindicaliștii din silvicultură solicită ca statutul pădurarilor să fie asemănător statutului polițiștilor, astfel încât să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *