joi , 15 aprilie 2021 7:25 am
Iasi booked.net
-1°C

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene

Parlamentul European, reunit marți la Strasbourg, a votat pentru numirea Ursulei von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei Europene. 374 a fost majoritatea necesară, iar candidatul PPE a adunat 383 de voturi. 327 dintre europarlamentari au votat împotrivă. 

Rezultatul votului a fost la limită, provocând emoții liderilor PPE. Dacă ea ar fi fost respinsă de plenul Parlamentului, s-ar fi reluat negocierile la nivelul Consiliului European și este puțin probabil ca popularii să mai fi avut șansa nominalizării unui alt candidat.

Ursula von der Leyen a discutat cu toate grupurile parlamentare, inclusiv cu populiștii, încercând să își asigure sprijin în condițiile în care voturile socialiștilor nu erau de partea sa.

Ursula von der Leyen a promis politici pentru salvarea climei, empatie pentru imigranți și necesitatea salvării celor care pornesc pe mare spre Europa, precum și taxe mai mari pentru marile companii de tehnologie, conform DPA.

Provocarea noastră cea mai urgentă este să păstrăm planeta sănătoasă.”, a declarat Ursula von der Leyen în faţa eurodeputaţilor, înaintea votului.

 

Recomandări

Video: Costel Alexe se bâlbâie în limba engleză

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, actual președinte al Consiliului Județean Iași, s-a făcut din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *