Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din IAȘI le urează bobocilor „Bun venit”

Date:

În perioada 24-26 septembrie 2022, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează a XI-a ediție a evenimentului „Bun venit la UAIC”, dedicat informării și orientării studenților din anul I.

Pe parcursul celor trei zile, „bobocii” vor fi întâmpinați, la standurile amenajate în fața Universității, de colegi mai mari, asociații studențești, angajați ai UAIC și reprezentanți ai instituțiilor de cultură și companiilor din Iași. La standul „Informații despre Studenție”  din zona centrală de informare, personalul și voluntarii universității vor oferi detalii despre burse, cazare, biblioteci etc.

Studenții vor primi pachetul de bun-venit care conține informațiile esențiale de orientare în studenție: ghidul studentului, harta campusului, materiale despre serviciile Universității, despre oportunitățile de angajare etc.

Pe parcursul evenimentului vor fi organizate vizite ghidate la Muzeul Universității și la Centrul de Învățare al UAIC, tururi ale orașului, workshopuri susținute de specialiști din cadrul Serviciului pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni din cadrul UAIC, dar și activități sportive cu premii și alte surprize. 

Una dintre activitățile esențiale ale evenimentului va avea loc duminică, 25 septembrie 2022, ora 17.00,  atunci când „bobocii” sunt așteptați să își cunoască mentorii, colegi din ani mai mari de la care vor afla tot ce au nevoie pentru începutul vieții de student.

La eveniment vor participa și asociațiile studențești, care vor oferi studenților din anul I informații utile despre importanța implicării în activitatea unei organizații studențești, vor organiza întâlniri cu membrii asociațiilor și diverse activități interactive.

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023 va avea loc luni, 26 septembrie, la ora 11.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu”.

Programul evenimentului: 

SÂMBĂTĂ, 24 SEPTEMBRIE 2022

10.00 – 16.00 Vizite ghidate la Muzeul Universității, din oră în oră. Punct de întâlnire: Cortul Muzeului din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC). Ultimul grup la ora 14.00.

10.00 – 16.00 Activități sportive cu surprize și premii în parcul „La Balenă” (campus „Titu Maiorescu”). În parteneriat cu Iulius Mall

11.00-11.30 Vizită ghidată la Centrul de Învățare al Universității. Punct de întâlnire: cortul Informații despre Studenție

11.00–12.00 Turul orașului. Punct de întâlnire: Treptele Corpului A

DUMINICĂ, 25 SEPTEMBRIE 2022

10.00 – 17.00 Vizite ghidate la Muzeul Universității, din oră în oră. Punct de întâlnire: Cortul Muzeului din  Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC). Ultimul grup la ora 14.00

10.00 – 17.00 Activități sportive cu surprize și premii în parcul „La Balenă” (campus „Titu Maiorescu”). În parteneriat cu Iulius Mall

11.00–12.00 Turul orașului. Punct de întâlnire: Treptele Corpului A

14.00 –  Workshop „Start în studenție” susținut de Serviciul pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni. Punct de întâlnire: Cortul Servicii Studențești din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC)

14.00-14.30 Vizită ghidată la Centrul de Învățare al Universității. Punct de întâlnire: cortul Informații despre Studenție

14.00 – Workshop „Learn Today, Lead Tomorrow”, susținut de HCL Technologies România, Sala Ferdinand (Rectorat, Corp A)

17.00-19.00  Programul de mentorat: Înainte de prima zi de facultate, un coleg dintr-un an mai mare îți va explica tot ce trebuie să știi despre studenția ta. Te așteptăm să participi la programul de mentorat!

LUNI,  26 SEPTEMBRIE 2022

9.00 – 16.00  Vizite ghidate la Muzeul Universității, din oră în oră. Punct de întâlnire: Cortul Muzeului din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC). Ultimul grup la ora 15.00.

9.00 – 16.00  Activități sportive cu surprize și premii în parcul „La Balenă” (campus „Titu Maiorescu”). În parteneriat cu Iulius Mall

11.00 – Festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023, Aula Magna „Mihai Eminescu”, Corp A

11.00-11.30 Vizită ghidată la Centrul de Învățare al Universității. Punct de întâlnire: cortul Informații despre Studenție

14.00 – Workshop „Când ar trebui să apelezi la psihologul universității” susținut de Serviciul pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni. Punct de întâlnire: Cortul Servicii Studențești din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC)

Mai multe informații sunt publicate la adresa: https://www.uaic.ro/bunvenit2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Piața Producătorilor LOCALI din Zona Metropolitană IAȘI (1 – 2 octombrie)

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași (ADI ZMI)...

Parlamentul a votat creșterea SALARIILOR primarilor și președinților de CJ

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, în calitate de...

Îi cunoașteți? Acești doi TINERI implicaţi într-un caz de tâlhărie sunt căutați de poliţiştii IEȘENI

Îi cunoașteți? Acești doi tineri implicaţi într-un caz de...

Pasajul SOCOLA urmează să intre în REABILITARE

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local...