Unităților medicale ieșene continuă să fie dotate cu aparatură ultramodernă

Date:

Pentru a combate infecțiile nosocomiale, Spitalul de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” achiziționează doi roboți de dezinfecție cu iradiere ultraviolete.

Valoarea estimată a echipamentelor este de 144.000 de lei, fondurile provenind din bugetul C.J. Un astfel de robot sterilizează o încăpere în doar câteva  minute. Cele două aparate vor asigura dezinfecția în spațiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalului.

”Dotarea cu asemenea dispozitiv este de o maximă importanță pentru Spitalul de Boli Infecțioase. În unitatea noastră nu generăm contaminarea cu germeni, dar îngrijim și tratăm bolnavi cu cele mai grave infecții, sosiți din toată zona Moldovei, pacienți cu bacterii multirezistente. După ce am tratat un astfel de caz, dezinfectarea locului în care a fost spitalizat, a echipamentelor medicale cu care s-a intervenit este prioritară și esențială. Utilizarea unor astfel de roboți este extrem de benefică pentru noi, scutește spitalul de cheltuieli suplimentare, iar dezinfecția se face mult mai rapid”, a afirmat dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Robotul cu ultraviolete reprezintă cea mai avansată tehnologie de dezinfecție existentă în acest moment.

”Investiția în aparatul cu raze UV este un pas important pentru reducerea infecțiilor în mediul spitalicesc. Dispozitivele moderne, folosite în toată lumea, conduc la reducerea costurilor de spitalizare și a consumului de antibiotice, de exemplu. Încă de la începutul anului am discutat cu managerii spitalelor despre posibilitatea unor astfel de investiții și, iată că, sunt deja două spitale care se dotează cu astfel de roboți. Noi vom susține în continuare unitățile medicale din județul Iași în demersul de a achiziționa echipamente moderne ”, a spus Maricel Popa, președintele C.J. Iași.

Studiile efectuate de infecționiști arată că un astfel de robot este de șapte ori mai eficient decât procedura tradițională. Specialiștii susțin că prin utilizarea luminii UV, față de care germenii nu și-au dezvoltat încă o metodă naturală de apărare, se pot pot distruge total microbii răspunzători de infecții ale pielii. Robotul este de 16 ori mai eficient în neutralizarea stafilococului auriu rezistent, în comparație cu alte tehnici de dezinfectare. În spitalele în care a fost implementată această tehnologie, infecțiile au fost diminuate cu 99 la sută.

Totodată, Spitalul de Boli Infecțioase va mai achiziționa și un dispozitiv de detectare vene, cu o valoare estimată de 44.000 lei.

Licitația pentru toate aparatele, împărțită în două loturi, se desfășoară în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 2 decembrie 2019, ora 15.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

UAIC a încheiat un acord de colaborare cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a încheiat...

Liga Studenților IAȘI cere premierului Nicolae CIUCĂ să-l demită pe secretarul de stat Gigel Paraschiv

Liga Studenților Iași îi cere premierului Nicolae Ciucă, prin...

The Motans, Iuliana BEREGOI și magicianul Robert Tudor, la PALAS

Muzica, limba universală care leagă întreaga planetă, alină, înveselește...

Accident cu 21 de persoane implicate, între o mașină și două microbuze, pe A1

Un accident cu 21 de persoane implicate a avut...