miercuri , 1 decembrie 2021 2:49 am
Iasi booked.net
-1°C

Ungaria trimite ROMÂNIEI 1000 de cutii de favipiravir pentru bolnavii de COVID -19

La începutul săptămânii viitoare, Ungaria va trimite României 1000 de cutii de medicamente favipiravir, care sunt utilizate pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu coronavirus, a anunţat vineri pe Facebook ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, citat de agenția maghiară MTI.

Potrivit lui Péter Szijjártó, al patrulea val al epidemiei a sosit, fără niciun dubiu. “Cei nevaccinaţi pot ajunge foarte uşor în situaţii grave. Acest lucru s-a dovedit la nivel mondial. Ţările cu rate mai mici de imunizare se confruntă cu probleme mai grave”, a formulat ministrul.

În ceea ce priveşte România, necazul “nu a venit singur”, toată lumea a putut auzi săptămâna trecută de teribilul incendiu dintr-un spital, a amintit ministrul. Suntem gata să ne ajutăm vecinii, ne consultăm în acest sens în mod regulat cu Hunor Kelemen, vicepremierul României, a precizat Szijjártó.

“În prima etapă, la începutul săptămânii viitoare vom trimite 1000 de cutii din medicamentul favipiravir. Acest medicament oferă şanse bune – în unele cazuri – de a evita sau de a trata simptomele mai severe cauzate de coronavirus”, a scris ministrul. Potrivit lui Szijjártó, cu cât apărarea vecinilor este mai eficientă, cu atât mai bine va fi şi pentru noi.

 

Recomandări

Nicolae Ciucă: ”Contextul crizei sanitare ne obligă să luăm măsuri. Împreună putem reuși!”

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, în mesajul de Ziua Bucovinei, la 103 ani de la unirea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *