miercuri , 19 ianuarie 2022 12:49 am
Iasi booked.net
-1°C

Undă verde pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi! Guvernul a aprobat proiectul privind contractul de finanţare în valoare de 250 mil. de euro

Guvernul României a aprobat astăzi (19.08-n.r.), proiectul de lege pentru aprobarea contractului de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi, în valoare de 250 de milioane de euro, semnat între România şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) la Bucureşti şi Luxeemburg.

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi, la solicitarea Ministerulului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor, proiectul de lege pentru aprobarea contractului de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi – COVID-19.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, noul Spital Regional de Urgenţă Iaşi – COVID-19 va înlocui infrastructura învechită şi fragmentată a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Iaşi cu o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural şi medical, al echipamentelor şi tehnologiei IT.

Spitalul va utiliza un nou model operaţional de management de spital, financiar, administrativ şi clinic, focalizat pe pacient. Acesta va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite şi va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgenţă, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operaţie, servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, endoscopie, cardiologie intervenţională, neuroştiinţe etc.

Astfel, spitalul este prevăzut a deveni un centru de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea Nord-Est, pentru a trata pacienţii critici şi cazurile care necesită tehnologie şi expertiză la nivel înalt, va integra tehnologii şi practici medicale actualizate, abordări multidisciplinare, eficiente şi sigure din punct de vedere clinic”, au transmis reprezentanții Ministerulului Sănătății.

Recomandări

Guvernul pregătește o măsură cu impact URIAȘ: TVA zero pentru alimentele de bază

Guvernul pregătește o măsură care va avea un impact uriaș și se va resimți în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *