luni , 6 decembrie 2021 8:05 pm
Iasi booked.net
-1°C

Un telefon Xiaomi se ÎNCARCĂ complet în opt minute la 200 W

Anul acesta Xiaomi a avut cea mai recentă demonstrație tehnologică de încărcare rapidă și, în consecință, a revendicat noile recorduri mondiale atât pentru viteze de încărcare cu fir, cât și fără fir. Folosind un Mi 11 Pro modificat cu o baterie de 4.000 mAh, Xiaomi a declarat că este capabil să încarce complet telefonul în 8 minute printr-un sistem „HyperCharge” cu fir de 200W sau în 15 minute cu încărcare fără fir de 120W.

Vitezele de încărcare sunt un câmp de luptă frecvent pentru companiile chineze de smartphone-uri, care au adesea demonstrații ale descoperirilor care pot apărea sau nu în produsele finale. Acum doi ani, de exemplu, Xiaomi a anunțat un sistem de 100 W care ar putea încărca o baterie de 4.000 mAh în 17 minute, în timp ce Mi 10 Ultra de anul trecut s-a încărcat complet în 23 de minute la 120 W – deși avea o baterie mai mare de 4.500 mAh.

Oppo este un alt lider în acest domeniu, tehnologia sa VOOC fiind baza sistemelor de încărcare rapidă OnePlus Dash și Warp. Anul trecut, compania a prezentat un sistem de 125 W de 4.000 mAh în 20 de minute, deși asta a fost la mai bine de un an după anunțul Xiaomi, presupus mai rapid, de 100 W.

Transferul de date fără fir cu lățime de bandă mare există încă din anii 2000. Totuși, până acum, încărcarea fără fir reala nu a fost disponibilă publicului general. Existau câteva proiecte adevărate de încărcare fără fir în curs de desfășurare, dar niciunul de la companii mari – până acum.

Sigur, avem încărcare wireless prin standardul Qi. Dar aceasta necesită ca telefonul să atingă suprafața de încărcare. În plus, vitezele sale de încărcare sunt limitate la 15 W, în timp ce încărcătoarele moderne pentru smartphone-uri se pot încărca de până la cinci ori mai repede decât atât.

La începutul lui 2021, Xiaomi a anunțat că lucrează la o soluție de încărcare wireless. Spre deosebire de tehnologia Qi Wireless Charging, soluția Xiaomi își propune să reîncarce dispozitivul, chiar dacă acesta nu se află pe suportul de încărcare. Deci, atâta timp cât sunteți în aceeași cameră cu un dispozitiv Mi Air Charge, telefonul compatibil va câștiga automat putere.

Xiaomi face acest lucru folosind 144 de antene într-o cutie de încărcare care transmite un semnal milimetric. Smartphone-ul primește apoi acest semnal prin 14 antene încorporate, transformându-l la o putere de până la 5 watt. Mi Air Charge este de așteptat să aibă o rază de acțiune de câțiva metri și poate chiar să treacă prin obiecte fără o scădere a eficienței de încărcare.

Deși anunțul Xiaomi a încântat mulți oameni de tehnologie, purtătorul de cuvânt al Xiaomi Global, Agatha Tang, a clarificat că este o demonstrație tehnologică. Compania nu are de gând să-l lanseze ca parte a portofoliului său de produse în 2021.

Mi Air Charge nu este prima incursiune a umanității în puterea wireless. De fapt, Turnul Wardenclyffe, cunoscut mai popular ca Turnul Tesla, a fost construit de Nikola Tesla în 1901 în Long Island, New York, ca parte a experimentului său privind transmisia de energie fără fir.

ÎCompanii precum Yank Tech, Wi-Charge, Energous și multe altele lucrează la această tehnologie. Și deși unii au lansat deja produse pentru piața de consum, niciunul nu a câștigat cotă semnificativă de piață.

Dar acum, cum Xiaomi lucrează la dezvoltarea unei tehnologii similare, avem o companie de tehnologie de mai multe miliarde de dolari care intră în jos. Resursele lor vaste ar putea ajuta la propulsarea cercetării acestui nou tip de încărcare.

De ce încărcarea prin aer a eșuat (până acum)

După cum am menționat mai devreme, mai multe companii au dezvoltat tipuri de încărcare wireless, dar niciuna nu a avut un succes major. Niciun producător important de telefoane nu a adoptat această tehnologie, până acum.

Unul dintre motive este că încărcarea prin aer este dureros de lentă. Chiar și demonstrația tehnologică cu telefoane Xiaomi ofera doar maximum 5 watt. Acesta este un filtru, într-o epocă în care sunt disponibile dispozitive de încărcare rapidă de 120 de watt.

În plus, dacă achiziționați un hub de încărcare wireless, va trebui să instalați accesorii suplimentare pentru a face telefonul compatibil. Prin urmare, dispozitivul dvs. subțire și elegant, cu încărcare wireless compatibilă Qi încorporată, trebuie să aibă atașată o carcasă voluminoasă și inestetică pentru accesorii.

Progresul este întotdeauna binevenit, iar ideea de a putea încărca complet un telefon în 8 minute este cu siguranță atrăgătoare. Merită remarcat, totuși, că aceste sisteme de încărcare rapidă necesită întotdeauna încărcătoare și cabluri proprietare, așa că vor fi utilizate în mare parte acasă, mai degrabă decât în ​​situațiile de urgență în care ar putea fi cele mai utile. În cele din urmă, capacitatea oricărui telefon dat de a rezista întreaga zi va continua să fie factorul mai important, cel puțin pentru o perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *