Un tânăr își caută iubirea întâlnită în trenul Brașov – București

Date:

Un tânăr care s-a îndrăgostit de o fată întâlnită în tren, o caută de aproape doi ani. Băiatul se numește Mihai, este din Brașov, și a scris pe Facebook un mesaj devenit viral.

În câteva rânduri, tânărul a povestit cum a întâlnit-o pe Bianca, fata de care s-a îndrăgostit, și pe care încă o caută. Mihai speră ca mesajul să ajungă la fată.

Cei doi s-au cunoscut în trenul care circula pe ruta Brașov – București.

„28 octombrie 2018. IR01746. Urc fără bilet în tren și o văd pe 𝖊𝖆 în holul trenului șezând pe o treaptă cu spatele la mine. Ceva mă atrage să-i văd chipul.
– Bună, ai cumva bilet? o întreb.
– Da, dar fără loc, îmi răspunde.
– Nu mai aveau nici fără loc, dar îmi fac eu loc, îi zic.
Zâmbește și acel ceva se adeverește.
– Am văzut că sunt 2 locuri libere în vagon. Vrei să mergem?

Ne privim. Zâmbim. Timpul începe să stea în loc. Vagonul începe să se aglomereze. Ușa e automată, dar oamenii nu au răbdare să se deschidă. Decid să apăs eu pe buton înainte să apese ei. Nici măcar nu realizează că ușa se deschide datorită mie. Să fie primit.

2 copii se uită la noi. Nici ei nu aveau loc.
– Să-i invităm să stea cu noi? o întreb.
– Sunt mulți? îmi răspunde zâmbitor.
Sami vorbește cu ea. Rebeca vorbește cu mine. Ne povestesc despre Coco, cățelul lor mare care nu e rău, dar latră.

Vin pasagerii cu bilete cu loc. Le cedăm locurile și ne întoarcem pe hol. Holul trenului se umple rapid cu oameni cu sau fără bilet și aerul devine îmbibat de suflete calde. La un moment dat 𝖊𝖆 se dezechilibrează și cade peste un domn în timp ce își cere scuze. A uitat să întindă o mână să se prindă de 𝖈𝖎𝖓𝖊𝖛𝖆. Nu știu dacă își cere scuze ei sau domnului. Eu râd (prea) tare.

Încercăm să ținem ușa dintre vagoane deschisă să putem respira. Facem cu rândul și apăsăm pe buton din zece în zece secunde. După câteva mii de secunde o întreb:
– E ok să ne sacrificăm noi să ținem ușa deschisă?
Zâmbește afirmativ.

Mă sună mama. E aglomerat în tren, dar am cunoscut oameni faini care mă fac să zâmbesc. Sunt oameni de treabă în tren, spune 𝖊𝖆, tot la telefon.

După Câmpina, am cunoscut-o oficial pe Bianca. E interesată de jurnalism. Nu a auzit de revista DoR, dar va citi articolul Echilibru. I-am recomandat să asculte și noul album Robyn, dar nu am convins-o. Poate într-o zi o să bem un pahar de vin pe blocul meu de pe Calea Victoriei. Nu tot blocul e al meu, dar aș putea face rost de acces pentru un apus de soare pe acoperiș, i-am zis. Ar fi memorabil.

Ne apropiem de București. Aveți cumva un pix, întreb în tren fără ca 𝖊𝖆 să audă. Îmi scriu numele pe biletul de tren din tren alături de cuvântul 𝖒𝖊𝖒𝖔𝖗𝖎𝖊𝖘 cu destinația buzunarului ei. Nu cred că m-a văzut. Nu am vrut să îndrăznesc mai mult. Dacă planetele se aliniază, vom crea amintiri împreună, mi-am zis.

Coborâm din tren și ne îndreptăm spre metrou. Oamenii par mai scunzi decât noi, iar eu nu mai aud nimic în jurul meu. Mă simt mândru să merg alături de ea ca și când noi doi știm ceva ce ei nu știu. Același sentiment pe care îl am atunci când vreau să cuceresc lumea și știu că pot. Secundele trec fără să mai rostim cuvinte și înaintăm împreună cu pași egali. Sufletul meu nu mai căută răspunsuri. Nu mai simte nevoia să demonstreze nimic. Pur și simplu exist. Așa cum sunt. Alături de ea. Așa cum este.

Ajungem la metrou și drumurile noastre se despart. Nu îi cer numele complet și nici numărul de telefon (prea previzibil, îmi zic). Ne zâmbim. Așteptăm amândoi metroul pe peroane diferite. Îi simt prezența de la depărtare. Urcă în metrou și îmi zâmbește. Zâmbesc și eu. Este ora 20:12. Imediat tresare în mine speranța că ne vom revedea. Încă mai aștept a̶m̶i̶n̶t̶i̶r̶e̶a̶ melodia unui apus de soare alături de 𝖊𝖆.

28 octombrie 2019. IR01746. Cumpăr două bilete cu loc pentru două suflete fără loc. Nu știu unde vor duce. Dar știu de unde provin. Din inimă.

14 februarie 2020. Please SHARE până ajunge mesajul unde trebuie! #apuscubianca

The day we give in ♡ is the day we die!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Investiție importantă în modernizarea infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință...

Încep lucrărilor de reabilitare termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 15

Licitația pentru încredințarea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit...