miercuri , 1 decembrie 2021 9:48 pm
Iasi booked.net
-1°C

Un tânăr din Republica Moldova a trecut Prutul înot, pentru a-și căuta de lucru în țara noastră

Polițiștii de frontieră din Fălciu au prins un moldovean de 21 de ani care încerca să treacă ilegal frontiera în dreptul localității Bogdănești.

Moldoveanul a trecut râul Prut înot, dar a cãzut exact în bratele politistilor. În cauzã a fost întocmit dosar penal pentru infractiunea de trecere ilegalã a frontierei.

Politistii de frontierã din cadrul Sectorului Politiei de Frontierã Fãlciu au depistat un cetãtean moldovean care a încercat sã intre ilegal în România, traversând înot râul Prut, cu scopul de a ajunge în România, în vederea gãsirii unui loc de muncã. Astfel, în data de 20 august, în jurul orei 08:50, politistii de frontierã din cadrul Sectorului Politiei de Frontierã Fãlciu au depistat, pe directia localitãtii de frontierã Bogdãnesti, în apropierea malului românesc al râului Prut, un bãrbat a cãrui prezentã în zonã nu era justificatã. Politistii de frontierã au procedat la identificarea bãrbatului, stabilind cã este un cetãtean moldovean, în vârstã de 21 de ani. În vederea continuãrii cercetãrilor, acesta a fost condus la sediul Sectorului Politiei de Frontierã Fãlciu. Din verificãrile efectuate si din declaratiile bãrbatului, politistii de frontierã au stabilit faptul cã acesta este cetãteanul din Republica Moldova, E.A., în vârstã de 21 de ani, si a trecut înot râul Prut, cu intentia de a ajunge în România în vederea gãsirii unui loc de muncã ca tractorist. În cauzã, politistii de frontierã efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de trecere frauduloasã a frontierei de statÎn baza Acordului de Readmisie încheiat între România si Republica Moldova, bãrbatul a fost predat autoritãtilor de frontierã ale statului vecin pentru continuarea cercetãrilor. Totodatã, în conformitate cu legislatia în vigoare,a fost dispusã mãsura interdictiei de a intra pe teritoriul României pe o perioadã de cinci ani.

Recomandări

Consiliul Județean Iași consolidează parteneriatele din Ucraina și Republica Moldova

Trei delegații din regiunile Vinnytsia și Cernăuți (Ucraina) și din raionul Soroca (Republica Moldova) se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *