miercuri , 3 martie 2021 11:37 pm
Iasi booked.net
-1°C

Un tânăr a dat lovitura: „Cea mai bună decizie a fost renunțarea la facultate”

Un tânăr din Brăila și-a urmat visul și a ajuns să câștige bani buni și să fie cunoscut peste hotare. Marius Dumitrașcu este din Brăila, are 27 de ani și a devenit foarte cunoscut în lumea designului auto.

Tânărul și-a spus povestea celor de la obiectivbr.ro. „Aveam multe reviste cu maşini în casă şi nu îmi plăceau cum arată. Aşa că luam carioci şi desenam părţi noi pe maşină. Nu ştiam în momentul acela ce înseamnă ideea de tuning.

Aveam 5-6 ani. Dar mă jucam şi schimbam bara laterală, faruri, bara faţă şi aşa a început pasiunea cu maşinile”, a spus Marius Dumitrașcu despre începuturile pasiunii sale.

La Colegiul Bălcescu, Marius Dumitrașcu n-a fost un elev eminent. Dar a întâlnit o profesoară care l-a încurajat să-și urmeze pasiunea.

„Doamna profesoră Floretina Andronache cred că a înţeles dinaintea mea că eu trebuie să fac chestia asta. A văzut că eu desenez în ora ei mi-a zis în felul următor: «Marius, ţie nu îţi place limba română, nu îţi place şcoala. Tu trebuie să faci chestia asta. Te las să desenezi, dar la sfârşitul orei vii la mine şi îmi arăţi ce ai făcut.

Poate nu eşti atent la oră, dar măcar munceşti la ceva ce vrei să faci în viaţă». Şi eu mă duceam cu schiţele la finalul orei, iar dânsa, ca să mă stimuleze, mereu îmi spunea că e la fel ca cea de ieri. Şi mă punea să fac altceva. O să îmi amintesc toată viaţa lucru acesta şi îi mulţumesc foarte mult pentru că m-a încurajat să fac asta”, a mai spus tânărul.

A intrat la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii la Galaţi, dar a renunțat în anul II. „Cea mai bună decizie din viața mea a fost renunțarea la facultate!”, a spus acesta.

A plecat în Bolivia, unde locuia mama lui, şi timp de şapte luni cât a stat acolo s-a dedicat exclusiv designului auto.

„Designul auto e ca în modă. Adică maşina este o femeie. Dacă îi tai bara faţă, bara laterală, capota şi bara spate jos, e o femeie goală. Dacă dai şi jantele jos e o femeie dezbrăcată şi descălţată. Şi tu apoi o îmbraci. Deci ea a fost îmbrăcată urât şi eu îi fac haine noi. Şi o fac să fie la modă şi pregătită să defileze pe podium”, a mai declarat Marius.

„Copiii trebuie să înţeleagă chestia asta: în viaţă trebuie să faci ce îţi place. Dacă eu aş fi fost inginer electronist şi aş fi lucrat 8 ore/zi aş fi fost dărâmat psihic şi super nefericit.

Aş fi regretat dacă nu luam decizia asta şi m-aş fi gândit mereu: «Mă, da’ eu desenam odată!». Cred că ar fi bine facă ce vor ei ca să nu regrete apoi toată viaţa. Eu cred că renunţarea la facultate a fost cea mai bună decizie din viaţa mea. Şi mai e un lucru.

Când vorbim despre artă, că e design, că e muzică, că e dans, copiii trebuie să fie conştienţi că talentul e 10% maxim. Restul e muncă. Nu e ca mersul pe bicicletă. Dacă nu lucrezi nu o să te dezvolţi pentru că talentul se pierde’, ne-a declarat acesta.

Recomandări

Cinci copii au rămas fără mamă, dar părintele Damaschin i-a luat în grijă

Le-a murit mama in urma cu cateva zile, dar nu au ramas singuri ci în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *