miercuri , 1 decembrie 2021 3:30 am
Iasi booked.net
-1°C

Un tâmplar din Răducăneni a realizat scaunul pentru Papa Francisc

În timpul vizitei pe care o va face la Iași în luna iunie, Papa Francisc se va așeza pe un scaun special, realizat de un tâmplar din comuna Răducăneni. Cătălin Hădăr a lucrat la acest scaun trei săptămâni şi a folosit stejar masiv şi tei.

Suveranul pontif se va aşeza, în timpul vizitei din iunie de la Iaşi, pe un scaun special, realizat în comuna Răducăneni. Un tâmplar din această localitate a fost rugat de către reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice să realizeze manual scaunul, pentru care s-a folosit stejar masiv, dar şi tei, scrie Ziarul de Iași.

În vârstă de 45 de ani, Cătălin Hădăr a fost ales de clerici deoarece a mai realizat lucrări similare în diverse biserici din Moldova. Tâmplarul a realizat scaunul Papei în atelierul propriu şi spune că a lucrat la el aproximativ trei săptămâni.

„Este din stejar masiv, însă avem şi o bucată de lemn de tei pentru stema papală, care a fost sculptată manual. Restul este catifea albă, specifică Papei. Am mers pe ceva simplu, pentru că Papa nu este adeptul lucrurilor măreţe, ci al celor simple. A fost o muncă grea, dar plăcută. A fost ceva unic pentru că nu faci de două ori în viaţă astfel de lucrări”, spune Cătălin Hădăr.

Tâmplarul a mai realizat special pentru vizita Papei la Iaşi şi un prezidiu, de la care suveranul pontif va rosti discursul pentru credincioşii care vor veni la Iaşi cu ocazia acestui eveniment. Hădăr a mai făcut în atelierul său şi un suport de icoană care va fi amplasat pe scena pe care va urca Papa Francisc.

Bilete online pentru vizita Papei

Suveranul pontif va ajunge la Iaşi în 1 iunie, în cadrul unei vizite oficiale pe care o va face în România. Sanctitatea Sa se va adresa oamenilor din faţa Palatului Culturii din oraş, pe o scenă special amenajată pentru acest eveniment. Clericii şi autorităţile locale ieşene se aşteaptă ca peste 150.000 de credincioşi să vină la Iaşi pentru a se întâlni cu papa.

„Această vizită epocală vine la 20 de ani de la vizita Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea în România, la Bucureşti. Este un vis al nostru, un vis al tuturor, pentru a ne bucura împreună cu pastorul bisericii noastre, nu doar noi, cei din Biserica Catolică, ci toţi din întreaga ţară şi tot poporul nostru. Sigur, totul are loc sub o umbrelă, cea a Maicii Domnului, care este pentru toţi aceeaşi şi care stă în mijlocul grădinii noastre, România fiind numită de Papa Ioan Paul al II-lea Grădina Maicii Domnului”, a declarat Petru Gherghel, episcop catolic de Iaşi, la o conferinţă în care au fost prezentate detalii despre vizita Papei la Iaşi.

Reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi au înregistrat până în prezent aproximativ 50.000 de credincioşi care s-au arătat interesaţi să participe la evenimentul din 1 iunie. Începând de miercuri, cei interesaţi se pot înscrie şi online, pe site-ul ercis.ro. De acolo, îşi pot procura gratuit tichete de acces la eveniment.

Recomandări

În această noapte, creştinii catolici pot circula până la ora 02.00

Creştinii catolici din România celebrează astăzi Noaptea Sfântă a momentului premergător Învierii Domnului. Conform unor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *