Un proiect intens contestat a primit autorizație de la Primăria Iași

Date:

Un plan urbanistic aprobat de Consiliul Local în iulie 2017 a primit autorizație de construire în august 2019. Motivul întârzierii a vizat numeroasele contestații și procese deschise în instanță de către vecini: blocul este prevăzut în zona Colegiului Negruzzi, relatează apix.ro.

Vecinii au reclamat că noul imobil ar putea provoca probleme vecinătăților (alunecări) și faptul că străzile din jur sunt prea înguste pentru a putea descărca traficul prognozat.

Amplasamentul investiției

Amplsamentul se află la adresa str. Toma Cozma nr. 7B-9, iar Primăria a emis autorizația de construire deși încă mai există procese pe rol intentate de vecini. Terenul are o suprafață de aproape 2.500 mp, iar investiția aparține firmelor Great Lakes Construction și Next Capital Investments.

Blocul, cu mai multe tronsoane, va avea un regim cu parter și 4 etaje, urmând a fi amenajate un număr de 43 de apartamente: 14 apartamente cu o cameră, 20 apartamente cu două camere, 8 apartamente cu trei camere și 1 apartament cu patru camere.

În actul de autorizare 880/2019 se arată că vor fi amenajate 50 locuri de parcare, 42 la subsol, 5 la demisol, iar 3 la nivelul solului. Soluți adoptată pentru locurile de parcare de la subsol – multipark – stârnește unele controverse.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Două noi cazuri de variola MAIMUȚEI au fost confirmate în România

Două noi cazuri de variola maimuței au fost confirmate...

Șeful Fiscului: 7 inspectori ANAF au fost ARESTAȚI când primeau ȘPAGĂ

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a precizat că, numai anul...

Bărbat de 74 de ani, decedat după un ACCIDENT între un autoturism şi un TIR

Un bărbat a decedat, luni dimineaţa, în urma unui...

Dezvăluiri PressOne: Ministrul EDUCAȚIEI, acuzat că a PLAGIAT 92 pagini

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este acuzat că ar fi...