marți , 23 iulie 2019 2:38 pm
Iasi booked.net
-1°C

Un proiect ERASMUS de formare a cadrelor didactice a fost încheiat la Școala Gimnazială „Ion Ghica” Iași

Școala Gimnazială „Ion Ghica” Iași anunță finalizarea unui proiect europen de amploare de formare a cadrelor didactice. Astfel, în perioada septembrie 2016 – august 2018, unitatea de învățământ a derulat proiectul KA1 Erasmus+ „Profesori de acțiune pentru o generație multimedia europeană”.

Generat de preocuparea instituției pentru două direcții actuale importante în succesul educațional, internaționalizarea și exploatarea resurselor digitale, proiectul a contribuit la formarea unui număr de 14 cadre didactice la cursuri în Italia și Spania.

„Proiectul a reprezentat a oportunitate reală de dezvoltare profesională și personală, atât pentru cadrele didactice și elevii acestora, ca beneficiari direcți, dar și pentru comunitatea locală, ca beneficiar indirect. În urma participării la cursurile de formare au fost dezvoltate în principal capacitatea de a comunica într-o limbă straină, adaptarea la situații noi, munca în echipă, socializarea și îmbogățirea cunoștințelor istorice, geografice, culturale și sociale. Pe parcursul acestor formări au fost acumulate noi cunoștințe teoretice și practice, noi metode de predare-învățare, noi tehnici de predare-evaluare centrate pe elev, pe învățarea diferențiată în funcție de nevoile acestuia. Aceste metode, aplicate în mod direct la clasă vor ajuta elevii, sub îndrumarea profesorului sau în mod independent, să își însușească și să aprofundeze cunoștințe, să își formeze și să dezvolte priceperi, deprinderi intelectuale și practice, aptitudini, atitudini. Contactul direct cu alte sisteme educaționale va conduce la găsirea de soluții de tip individual pentru elevii noștri prin crearea unui mediu de lucru prietenos, prin consecvența tehnicilor abordate și prin accesibilizarea cunoștințelor”, a declarat prof.dr. Vasile Papaghiuc, directorul Școlii Gimnaziale „Ion Ghica” Iași.

Cadrele didactice implicate în proiect au urmat cursuri precum: “Digital and Social Media Competencies @ School“ organizat de Associazione Euphoria în perioada 13 – 19 martie 2017 în Roma, Italia, “How to Make Your School More International”, susținut de Euneos Corporation a avut loc în Benalmadena, Spania, în perioada 2 – 8 aprilie 2017, “Creativity in Teaching and Learning using ICT: The Digital Classroom” furnizat de Cervantes Training a avut loc în Alcala de Henares, Madrid, Spania, în perioadele 25 noiembrie – 01 decembrie 2017, 14 – 20 aprilie 2018.

Proiectul a fost prezentat cadrelor didactice din instituție, elevilor, părinților, cadrelor didactice din județ prin intermediul cercurilor pedagogice și a fost mediatizat la nivel local și național prin intermediul paginii Facebook a proiectului și a paginii web a instituției. Produsele finale ale proiectului sunt o serie de resurse utile oricărui cadru didactic, și anume o carte atât în format electronic cât și tipărită ce conține articole legate de resurse TIC, un CD cu planuri de lectie si prezentari ale cursurilor de formare, buletine informative, articole de ziar, pagina Facebook a proiectului.

Recomandări

Parcare subterană în Piaţa Naţiunii din faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”

Primăria Municipiului Iaşi continuă demersurile pentru descongestionarea circulaţiei rutiere în zona centrală a oraşului, anunță …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *