vineri , 16 aprilie 2021 10:11 am
Iasi booked.net
-1°C

Un profesor din Iași propune mecanisme pentru monitorizarea poluării

Silviu Gurlui (40 de ani), conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică din Iași, precizează că românii respiră dioxină, metale grele și compuși chimici extrem de toxici.

Potrivit cercetărilor, în jur de o treime din accidentele cerebrale sunt cauzate de PM2,5, particule în suspensie la care suntem expuși în urma activității industriale, a sistemului de încălzire a populației și centralelor termoelectrice, dar și a traficului rutier.

Potrivit studiilor, nivelul de poluare în țara noastră este foarte ridicat, cu efecte negative asupra sănătății noastre.

Profesorul consideră că cercetările realizate de diferite instituții publice sau private din România nu sunt benefice, dacă nu sunt interpretate mai atent cu scopul luării de măsuri corespunzătoare.

Poluarea include și dioxina și furani, poluanți organici potențiali cancerigeni, metalele grele și mulți compuși chimici toxici pentru sănătatea umană care nu sunt supravegheați în țara noastră.

Profesorul consideră că în România ar trebui să se monitorizeze mai atent sursele de poluare.

Studiile profesorului fac parte din proiecte efectuate în cooperare cu Agenția Spațială Română și Ministerul Cercetării.

Recomandări

UAIC a început preînscrierea online pentru admiterea 2021

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) oferă candidaților la admiterea 2021 posibilitatea de preînscriere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *