marți , 26 ianuarie 2021 12:32 am
Iasi booked.net
-1°C

Un om „strângător”: Sorin Ovidiu Vântu, condamnat la 10 ani de închisoare, în al cincilea dosar

Judecătorii Curții de Apel București au decis condamnarea omului de afaceri într-un dosar în care Sorin Ovidiu Vântu a fost judecat, alături de alte persoane, printre care Liviu Luca, pentru delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților din SNP Petrom SA.

 

Decizia este definitivă. În prima instanță, omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani și 6 luni de închisoare.

Prin contopire cu celelalte pedepse pronunțate de-a lungul timpului de instanțele de judecată, Curtea de Apel București a emis un nou mandat de executare pe numele lui Sorin Ovidiu Vântu, de 10 ani de închisoare.

În cazul liderului de sindicat Liviu Luca, Curtea de Apel București a menținut decizia primei instanțe, de condamnare la 10 ani, informează Digi24.

Sorin Ovidiu Vântu se află în prezent în închisoare, executând o pedeapsă de 8 ani, primită în cel de-al patrulea dosar penal.

Procesul privind delapidarea patrimoniului Asociației salariaților SNP Petrom SA a început în 2014, „inculpaţii prejudiciind patrimoniul Asociaţiei şi implicit a membrilor săi (74.475 persoane) cu suma de 41.213.717 de lei”, au arătat procurorii DIICOT care au instrumentat cazul.

Recomandări

Alexe se aşteaptă şi la alte dosare

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, lider al PNL Iaşi, a spus în cadrul unei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *