vineri , 30 octombrie 2020 8:11 pm
Iasi booked.net
-1°C

Un nou rând de echipamente ultramoderne la Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Spitalul Județean de Urgentță Vaslui a fost dotat recent cu mai multe aparate medicale de ultimă generație, în valoare totală de peste 300.000 de lei, care vor fi folosite în mai multe secții din cadrul unității sanitare.

Potrivit publicației vremeanoua.ro, de departe, cea mai costisitoare si importantã achizitie este statia automatã de colorat lame histopatologice, care va fi folositã la Laboratorul de anatomie patologicã. Valoarea echipamentului este de 217.778 de lei. 90% din sumã a fost finantatã de Ministerul Sãnãtãtii, iar 10% de Consiliul Judetean Vaslui. Un alt aparat care va fi de mare folos cadrelor medicale din spital este microscopul de laborator, care va fi folosit în cadrul Laboratorului de analize medicale si Laboratorului BK. Valoare aparatului, de 35.556 de lei, a fost finantatã de Ministerul Sãnãtãtii în proportii de 90% iar restul banilor a fost pus de Consiliul Judetean Vaslui. O altã achizitie, la fel de importantã ca cele de mai sus, este aparatul VSH, care din aceastã sãptãmânã a intrat tot în dotarea Laboratorului de analize medicale. Valoarea lui este de 9.520 de lei, iar finantarea apartine în totalitate Consiliului Judetean Vaslui. Si personalul din cadrul sectiilor Cardiologie, Neurologie, Pediatrie, Oncologie si Medicinã Internã vor lucra, începând din aceastã sãptãmânã cu 8 monitoare de functii vitale, în valoare totalã de 71.400 de lei, finanatarea apartinând, în proportii de 90% Ministerului Sãnãtãtii. Pentru sectia Cardiologie s-au mai achizitionat douã aparate de monitorizare a tensiunii arteriale, în valoare de 9520 de lei, finantate de Consiliul Judetean Vaslui.

Schimbarea la fatã a unitãtii medicale

Dintr-un spital-ruinã, cum era în urmã cu 15 ani, Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui s-a transformat în ultimii ani într-o unitate modernã. Mai toate saloanele aratã ca niste camere de hotel, iar multe sectii au aparaturã la care medicii nici nu visau acum 10 ani. Peste 80 de milioane de lei au fost investite numai în infrastructurã, iar modernizãrile si dotãrile atrag de la un an la altul atât medici, cât si pacienti. Numai anul trecut, zeci de medici au lãsat centrele universitare pentru a se angaja la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, iar numãrul pacientilor prezentati la Compartimentul Urgente a depãsit anul trecut borna de 50 de mii. Anul acesta, cea mai mare unitate sanitarã din judet a primit din partea Ministerului Sãnãtãtii suma de 4,5 milioane de lei numai pentru achizitionare de echipamente medicale moderne, care sã facã munca medicilor mult mai usoarã.

Monitor de functii vitale

Recomandări

Directorul spitalului din Piatra Neamț și-a anunțat demisia după imaginile revoltătoare cu pacienți ținuți în curte, în frig

Directorul Spitalului Județean din Piatra Neamț, Silviu Verzea, a anunțat că demisionează, după ce în presă au apărut imagini …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *