vineri , 16 aprilie 2021 1:32 am
Iasi booked.net
-1°C

Un nou drum va prelua tot traficul dinspre Drumul Hoților spre arterele care duc spre marginea orașului

Municipalitatea a luat în calcul apariția unei bretele de legătură între strada Trei Fântâni (Drumul Hoților) și strada Sfântul Ioan, drum care duce spre șoseaua Aurel Vlaicu și Bulevardul Chimiei dinspre DN 24. Proiectul urmează să fie analizat de către Executivul Primăriei Iași pentru a fi pus în practică.

În prezent, strada Trei Fântâni din Iași preia traficul dintre Bucium spre Drumul Național DN 24 spre Tomești, șoseaua fiind într-o stare deplorabilă. Cu toate acestea, strada cunoscută drept Drumul Hoților este în continuare tranzitată de mașinile de mare tonaj. Pentru a mai scoate traficul din zonă, s-a decis și înființarea acestei artere spre strada Sfântul Ioan.

Șoseaua care pleacă din Drumul Hoților va tăia o porțiune din calea ferată dezafectată și va trece pe lângă vulcanizarea aflată pe DN 24 la capătul rondului Țuțora. Drumul se va lega cu strada Sfântul Ioan, arteră cunoscută și ca DJ 249 A. Obiectivul se află abia la stadiul de proiect, municipalitatea dorind să scoată traficul de pe șoseaua care și așa a devenit extrem de afectată. Inițial, strada Trei Fântâni era inclusă în varianta de trafic greu al șoselei de centură, însă proiectul a fost abandonat. În calcul a fost luată o altă variantă pentru șoseaua de centură a municipiului Iași, proiect care a fost deja înaintat către Ministerul Transporturilor.

Contractul de proiectare completă pentru tronsonul Iași – Tg. Neamţ din autostrada A8 a fost semnat. Sectorul Leţcani – Târgu Frumos devine prioritar. Care este valoarea acestuia

În plus, Primăria va trece la reabilitarea Drumului Hoților. Autoritatea locală a discutat deja cu reprezentanții Ministerului Transporturilor pentru preluarea șoselelor naționale care tranzitează orașul. În calcul au intrat DN 24 și DN 28, precum și Drumul Hoților. Strada Trei Fântâni a mai fost cârpită în urmă cu mai mulți ani, însă șoseaua s-a degradat din nou. Drumul duce spre Mănăstirea Vlădiceni și a devenit o arteră extrem de circulată. Acest lucru i-a făcut și pe reprezentanții autorității locale să caute varianta unei noi străzi care să scoată traficul direct la intersecția străzii Sf. Ioan, cu DN 24.

Primăria a mai luat în calcul și alte artere pentru degrevarea traficului rutier din municipiul Iași. Un astfel de exemplu este cel din zona Bucium, unde ar urma să apară o stradă care va tăia cartierul direct spre strada Trei Fântâni. Cu toate acestea, traficul din Bucium poate fi preluat și de pe alte artere. Un exemplu este și strada Dealul Bucium, șosea care urcă din Plopii fără soț și care poate ajunge la intersecția cu strada Grigore T. Popa și mai departe spre Drumul Hoților. Din păcate, drumul este însă plin de gunoaie. Garda de Mediu Iași a trecut la verificarea zonei și găsirea celor care au aruncat deșeurile în zona respectivă.

Recomandări

Ieșenii vor avea autobuze eletrice

Un proiect derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) va ajunge în curând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *